Gusztáv
3 °C
6 °C

Nem IFA-t nyer a kólaivó

2002.09.25. 12:10
Egy élénkkék IFA teherkocsi rendszáma szerepel a kólalight marketingakciójában megnyerhető BMW luxuskocsin - szúrta ki egy éles szemű olvasónk, a hálózat új Del Medico Imréje. Az Index reklámkommandója azonnal lecsapott és kiderítette: a rendszámtábla kamu, házi gyártmány.
Röntgentekintetű olvasónk, exlexman bizonyítékokkal bőven ellátott levélben figyelmezette a Reklámkommandót, hogy valami nem stimmel a Coca-Cola Light filmje körül. Az örök kétkedő, miután megnézte a reklámspotot, és a kóláspalackok címkéjén is szemezett a megnyerhető germán luxusautóval, rákattintott az ekormanyzat.hu oldalra, és a rendszám-adatbázisból lekérte a CCL-001-et.

Amit talált, annyira felzaklatta, hogy azt csak saját szavaival tudjuk érzékeltetni: "Lelkesen, de kérdőn keres rá az ominózus rendszám táblára. Ez néhány másodperc múlva viszont teljes döbbenetét okozzák." A CCL-001 ugyanis egy élénkkék IFA W 50 LAK-3SK típusú teheautóé.

Nagy kérdések

Exlexman levonta a következtetést, majd feltette a nagy kérdést: "Groteszk? Aligha! Kis hazánkban a marketingesek hibáznak, IFA tulajdonosa meg a gépkocsijára vásárolt különleges rendszámát szemlélheti meg a reklámokban. Ez lenne a XXI. Század reklám realitása? Reklám vicc? A céget akarta valaki ciki helyzetbe hozni?"

Fake fake hátán

A Reklámkommandó azonnal akcióba lendült, és heves, de rövid nyomozás után egy újlipótvárosi bérház második emeletén megtalálta a film rendezőjét. A neve elhallgatását kérő szakember az IFA-s információ hallatán kacagással kevert ámuldozásba kezdett, majd elmondta: a CCL-001 természetesen a Coca-Cola Lightra utal. Kellett egy rendszám a nyeményautóra, hát hirtelen kitaláltuk ezt, aztán megcsináltattuk makettben - fedte fel a hátteret a fiatal rendező.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!