Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rosszul jár, aki rosszul keres?

2002.06.07. 10:00
Összesen 250 milliárd forintos költségvetési módosításról szavaz ma a kormány - írja a Világgazdaság. A közalkalmazottak 50 százalékos béremelése átlagosan teljesül szeptembertől: aki minimálbért keres, az csak a havi 9 ezer forintos adójóváírással gazdagodik.
Összesen 250 milliárd forinttal módosítja a kormány az idei költségvetést - tudta meg a Világgazdaság. Ma döntenek a miniszterek az 50 százalékosként bejelentett szeptemberi béremelésről, és a minimálbér személyi jövedelemadó-terhének mérsékléséről, amit adójóváírással valósítanak meg, szintén szeptembertől.

A Világgazdaság birtokába került dokumentumok szerint mégsem részesül minden közalkalmazott az 50 százalékos emelésben. A minimálbért keresők fizetése egyáltalán nem emelkedik a közalkalmazotti illetménytáblázat alapján, csak a minimálbér után szeptembertől járó, havi 9 ezer forintos adójóváírással vihetnek haza többet, ezért éves szinten 108 ezer forinttal emelkedik a minimálbérért foglalkoztatottak nettó keresete.

A deficit-előirányzat nem változik

A kormány nem nyújt be teljes pótköltségvetést, ma a költségvetés módosításáról szavaznak a miniszterek. A központi költségvetés 486,1 milliárd forintos hiány-előirányzata nem változik. A központi költségvetés kiadásai a tervezet szerint 250 milliárd forinttal emelkednek - írja az üzleti napilap.

A tervek szerint teljesül az egészségbiztosítási alap igénye is: büdzséjét 100 milliárd forinttal tervezi emelné a kormány. A nyugdíj-biztosítási alap is megkapja az igényelt 53 milliárd forintot.