Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A PM nem engedett a minisztérumoknak

2002.10.22. 10:02
A Napi Gazdaság információi szerint a kormány elé került költségvetési tervezetben a tárcák már lemondtak korábbi, 1400 milliárdos többletigényükről.
A Napi Gazdaság információi szerint jó ütemben halad a jövő évi költségvetés első olvasatának vitája. A keddi kormányülésen még nem várható végső döntés - nyilatkozta a gazdasági lapnak Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivője, aki szerint a következő kormányülésen akár már megegyezés születhet.

A PM megegyezett a tárcákkal?

A lap információi szerint a tárcák igényei eredetileg 1400 milliárd forinttal meghaladták a PM által lehetségesnek tartott kiadási kereteket. A pénzügyi tárca kétoldalú tárgyalások során szinte minden vitás kérdésben megegyezett az egyes minisztériumokkal. A kormány elé már csak a vitás kérdések kerültek.

A törvények értelmében október 31-éig - jövő csütörtökig - a parlament elé kell terjeszteni a jövő évi költségvetés tervét. A kormány vezető politikusai több ízben is megerőúsítették, hogy mindenképpen betartják a törvény által előírt határidőt.