Ágnes
-5 °C
2 °C

A PM nem engedett a minisztérumoknak

2002.10.22. 10:02
A Napi Gazdaság információi szerint a kormány elé került költségvetési tervezetben a tárcák már lemondtak korábbi, 1400 milliárdos többletigényükről.
A Napi Gazdaság információi szerint jó ütemben halad a jövő évi költségvetés első olvasatának vitája. A keddi kormányülésen még nem várható végső döntés - nyilatkozta a gazdasági lapnak Máté Dániel, a Pénzügyminisztérium szóvivője, aki szerint a következő kormányülésen akár már megegyezés születhet.

A PM megegyezett a tárcákkal?

A lap információi szerint a tárcák igényei eredetileg 1400 milliárd forinttal meghaladták a PM által lehetségesnek tartott kiadási kereteket. A pénzügyi tárca kétoldalú tárgyalások során szinte minden vitás kérdésben megegyezett az egyes minisztériumokkal. A kormány elé már csak a vitás kérdések kerültek.

A törvények értelmében október 31-éig - jövő csütörtökig - a parlament elé kell terjeszteni a jövő évi költségvetés tervét. A kormány vezető politikusai több ízben is megerőúsítették, hogy mindenképpen betartják a törvény által előírt határidőt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!