Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Emelik a nyugdíjkorhatárt 2010-től

2007.06.28. 10:39
Az SZDSZ tíz pontban foglalta össze kormányon maradásának feltételeit a vasárnapi koalíciós egyeztetés elõtt - írja a Népszabadság. Az egyik pontból kiderül, az MSZP és az SZDSZ már megegyezett a nyugdíjkorhatár fokozatos emelésérõl.

Megegyezett egymással az MSZP és az SZDSZ a nyugdíjkorhatár emelésérõl - írja a Népszabadság. A kisebbik koalíciós párt tíz pontban foglalta össze kormányban maradásának feltételeit. A kormány 2010-tõl emelné a korhatárt, de csak óvatosan, évente egy hónappal.

Ezzel egy idõben csökkennének a korengedményes nyugdíjazás lehetõségei. Arról is megegyeztek, hogy évi nyolcmillió forintos éves jövedelem felett nem adnának családi pótlékot. A megmaradt pénzt a rászorulókra fordítanák.

Az adócentralizáció mértékérõl, az adminisztratív terhek és az adók számának csökkentésérõl Veres János pénzügyminiszter és Kóka János gazdasági miniszter állapodott meg. Az SZDSZ menetrendje szerint õszre elkészülne az átfogó reformterv, jövõre pedig az elsõ konkrét lépéseket is megtennék - ezt a menetrendet vasárnap elfogadtatnák az MSZP-vel. Mindkét párt célja, hogy csökkenjen az adóteher.

A Népszabadság szerint az MSZP továbbra sem akarja bevezetni az ingatlanadót, inkább a luxusadó határát vinné le. Az SZDSZ viszont ragaszkodik az ingatlanadóhoz.