Béla
12 °C
27 °C

A többségnek megéri kötelezőt váltani

2006.11.09. 07:58
Az évi hatezer forintos "nyereség" az a lélektani határ, ahol az autósok úgy érzik: ennyiért már érdemes váltani, derül ki egy alkuszcég felméréséből. A hétezer forintot megtakarítók között már nagy többségben vannak azok, akik új biztosítóhoz mennek.
Hatezer forint az a lélektani határ, ami fölött az autósok más biztosítóhoz viszik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításukat. Hétezer forintnál már egyértelműen fölényben vannak a váltásra szavazók – derül ki a Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Kft. felméréséből.

A cég adatai szerint az ügyfelek 83 százalékának megérné váltani, míg 68 százalékuk 7 ezer forint fölötti megtakarítást is elérhetne. A mintánkban az átlagos árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább biztosító között meghaladta a 45 ezer forintot. A korábbi években megfigyelhető volt, hogy az online alkuszoknál egy-egy biztosító elvitte az ügyfelek többségét, az idén viszont több biztosító között oszlanak meg a szerződések – mondta Haraszti Zsolt, a Netrisk.hu ügyvezetője.

Csakúgy, mint tavaly, az idén is azok a társaságok nyernek, amelyek online vagy valamilyen szezonális kedvezményt nyújtanak. A komplikált tarifatáblázat miatt az online alkuszok tovább növelhetik részesedésüket, az 500 ezer kgfb-átszerződésből 170 ezret szerezhetnek meg. A Netrisk november végéig 80 ezer ügyfélre számít (eddig 8 ezer kötést regisztráltak), ezzel megőrizheti 50 százalék fölötti piaci részesedését. A cég elleni hackertámadás 8 millió forintos kárt okozott, és éppen a leglátogatottabb időpontban bénította meg a szervereket, de az ügyfeleket ez nem riasztja el.