Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Legnagyobb arányban fiatalok kötnek kötelezőt

2006.11.15. 08:04
A Gfk Hungária felmérése szerint a kötelező felelősségbiztosítással rendelkezők aránya viszonylag állandó az év folyamán. A lakosság 42 százaléka rendelkezik kötelező biztosítással, és 8 százalék cascóval.

A lakosság 42 százaléka rendelkezik kötelező gépjármű felelősségbiztosítással, miközben a casco-biztosítással rendelkezők aránya 8 százalék - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet a 2006 harmadik negyedévére vonatkozó kutatása alapján az MTI-vel.

A Gfk Hungária felmérése szerint a kötelező felelősségbiztosítással rendelkezők aránya viszonylag állandó az év folyamán. Az elkövetkező két évben valamilyen biztosítás kötését tervezők közül 7 százalék a gfb-t és 2 százalék a casco kötését tervezők aránya. (Magyarországon a teljes lakosság 70 százaléka rendelkezik valamilyen vagyonbiztosítással, 31 százaléka személy és 23 százaléka életbiztosítással.)

A kötelező biztosítással rendelkezők aránya a 15-29 éves korosztályban a legmagasabb, 70 százalék. Érdekes adat, hogy miközben kötelező biztosítást inkább férfiak kötnek (66 százalék), addig casco-val a férfiak 11, a nők 12 százaléka rendelkezik, vagyis közel 50-50 százalék a nemek aránya a casco-val rendelkezők között.

A gfb-vel rendelkezők aránya területileg is eltérést mutat. A dél-alföldi régióban a vagyonbiztosítással rendelkezők 69 százalékának van gépjármű felelősség biztosítása, ezt követi az Észak-Alföld 64 százalékkal és a Nyugat-dunántúli régió 63 százalékkal.