Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Svájciak bevásárolták magukat Kovi cégébe

2008.03.18. 07:13
A svájci Communications Heffner Media AG többségi, 66 százalékos tulajdonrészt szerzett a LUXx Video Kft.-ben, Magyarország vezető felnőttfilm-forgalmazó vállalatában - mondta a Napi Gazdaságnak Kósa Gábor, a Communications Heffner Media AG vezérigazgatója.

Az 1992-ben alapított LUXx Video több mint kétszáz produkciót forgatott - mondta a tulajdonos Kovács István (Kovi), produkcióit világszerte forgalmazzák. A hárommillió forintos jegyzett tőkéjű cég bevétele a legutolsó cégbírósági adatok szerint 2006-ban megközelítette a 42 millió forintot, mérleg szerinti eredménye pedig a 7,5 millió forintot.

Kósa szerint a dvd-piac átalakulása és az internet térnyerése indokolja az együttműködést; míg a LUXx a hagyományos filmforgalmazásban és -gyártásban ért el sikereket, a Heffner Media az európai internetes tartalomforgalmazásban rendelkezik erős pozíciókkal. A Heffner Media Magyarországon többek között a goldengate.hu portált üzemelteti, emellett több európai országban is jelen van közvetlenül vagy közvetetten a felnőtt-tartalmak piacán.

Kósa elmondta, hogy már tavaly szorosabbra fűzték kapcsolatukat, a Heffner Media viszonteladója volt a goldengate.hu oldalon a Kovi-filmeknek, a honlap főszerkesztője pedig maga Kovi volt. A Heffner Media megjelenése és nemzetközi háttere új lehetőségeket nyit a LUXx Video számára - tette hozzá Kovi, aki a terveikről csak annyit mondott, hogy - többek között - egy nagy nemzetközi produkció előkészítésén dolgoznak.