Olivér
4 °C
8 °C

Béremelés lesz a sztrájk helyett

2007.02.19. 14:33
A február 21-ére meghirdetett közszolgálati sztrájk elmarad. Az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizotság hétfőn megállapodott a kormányzat képviselőjével a 6,65 százalékos béremelésről.

Lemondta a február 21-ére meghirdetett országos figyelmeztető sztrájkot az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság, mert hétfőn 11 órakor aláírták a kormányzat képviselőjével a megegyezést a 6,65 százalékos idei közszolgálati béremelésről.

A 6,65 százalékos keresetemelés úgy valósul meg, hogy 2,5 százalék a múlt évi béremelések áthúzódó hatása, illetve a további 4,15 százalékos emelést július 1-jétől havonként 8,3 százalékos mértékkel, illetménykiegészítéssel valósítja meg a kormány. A kormány képviselője vállalta, hogy az ehhez szükséges törvénymódosítást benyújtja az Országgyűlésnek.

Korábban Fehér József az MTI-nek elmondta, ha megegyezés születik a két fél között, várhatóan elmarad a közszolgálati dolgozók február 21-ére meghirdetett kétórás figyelmeztető sztrájkja.

"Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a február 21-re meghirdetett sztrájkra ne kerüljön sor, és olyan megállapodás szülessen, ami a szakszervezeteknek is megfelelő" - mondta Fehér József, aki egyben a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének főtitkára is. Mint hozzátette: mindaddig tárgyalnak, amíg van esély arra, hogy elfogadható megállapodás születik.

A szakszervezeti vezető elmondta, az eddigi tárgyalások eredménytelenségének az az oka, hogy nem találják meg a megoldást, amely a 2007. évi költségvetés keretein belül lehetővé tenné a közszférában az infláció ellentételezését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?