Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Karácsonyi tévéforgalom a nyárban

2006.05.08. 08:08
A focivébé egy kis karácsony a nyárban – fogalmazott a Tesco szóvivője. Az áruházak választékot bővítenek, és várják a vevőket.

A Tesco a fogyasztói elektronikai termékeknél a normál forgalom kétszeresére-háromszorosára számít a foci-világbajnokság ideje alatt. Az Electro World szerint a forgalom egy erős karácsony előtti időszakot idézhet, de Sebestyén Péter, az elektronikai üzletlánc ügyvezetője egyelőre nem kívánt forgalmi jóslásokba bocsátkozni. Abban viszont biztos, hogy a dvd-felvevők iránt óriási lesz a kereslet.

Külön akció

A Tesco a kisebb pénztárcájúakat igyekszik megfogni, május másodikától május 30-ig hirdetett külön akciót, amelyben kiemelt szerepet kapnak a hagyományos televíziók és a dvd-felvevők. Ugyanakkor már a nyárra készülve videokamerákból és a digitális fényképezőgépekből is nagyobb mennyiséget kínálnak.

Danks Emese, a cég szóvivője úgy véli, hogy a focivébé egy kis karácsony a nyárban. A szórakoztatóelektronikai részlegen hasonló áruválaszték-bővítést hajtanak végre, mint a karácsonyi szezonban. Sőt, erre az alkalomra a Tesco pénzügyi partnere nullaszázalékos thm-mel kínál hitelt négy hónapos törlesztés esetén.

Plazmatévé is a topon

Az Electro World ügyvezetője szerint a slágertermék a dvd-író mellett az ldc-és plazmatévé lehet, tekintettel arra, hogy egyre több vendéglátó üzemegység készül televíziós szolgáltatással erre az időszakra. Bár sok üzlet barterezni szeretne - mondta Sebestyén Péter -, ám nagyon reméli, hogy az üzletek többsége letesz erről és inkább megvásárolja a készüléket.

A vendéglátós piac miatt élénk kereslet várható a projektorok iránt is és nem kizárt, hogy itthon is sikerül értékesíteni néhány speciális digitális műholdvevőt, hiszen ez lesz az első olyan sportesemény, amelyet teljes egészében digitálisan közvetítenek és előfizetéssel a néző maga választhatja ki a nézni kívánt meccset és a kamerabeállításokat.

Sebestyén szerint a szórakoztatóelektronikai forgalom nagyjából 50 százalékkal lesz nagyobb, mint a megszokott hónapokban. Az Electro World külön kampánnyal készült erre az időszakra.készülékeket.