Vazul
10 °C
25 °C

Vándorgyűl a közgazdászelit

2007.08.02. 13:50
A Magyar Közgazdasági Társaság most először rendezi meg az eseményt a romániai magyar közgazdászokkal együttműködve. Debrecenben lesz az összejövetel.

Idén szeptember 20-22. között rendezik meg a közgazdász-vándorgyűlést, amelynek Debrecen ad otthont. A vándorgyűlés a magyar gazdaság prominenseinek találkozója, ahol közvetlenül képet lehet kapni hazánk gazdasági fejlődésének folyamatairól, a gazdaságpolitika célkitűzéseiről, a nemzetközi kapcsolatokról, az Európai Unió által számunkra nyújtott lehetőségekről.

A közgazdászszakma legnagyobb hagyományú és legrangosabb tanácskozásán mintegy nyolcvan előadó és sok száz résztvevő vitatja meg a régiónk gazdaságának aktuális kérdéseit. A "Felzárkózásunk a kibővült Európában" címet viselő háromnapos rendezvényen előadást tart többek között Kiss Péter, Veres János, Draskovics Tibor és Bajnai Gordon miniszter, Borbély László román fejlesztési miniszter, Simor András magyar és Mugur Isarescu román jegybankelnök, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék és Katona Tamás, a Magyar Államkincstár elnöke, Kósa Lajos polgármester, Rácz Róbert, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, valamint a magyar gazdasági élet és a közgazdász szakma számos meghatározó szereplője.

A 45. közgazdász-vándorgyűlést most először a Romániai Magyar Közgazdász Társasággal együttműködésben szervezi a Magyar Közgazdasági Társaság, ahol együttesen vitatják meg a két ország európai uniós tapasztalatait, mindenekelőtt a területfejlesztés és az uniós fejlesztési források felhasználása terén. A vállalkozásokat legközvetlenebbül érintő témák is kitüntetett szerepet kapnak az előadásokban és a vitákban, mivel a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is együttműködik a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában.