Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Állami támogatás használt lakások vásárlásához

2002.02.28. 09:49
A kormány döntése értelmében péntektől az új lakásokéval azonos feltételek mellett lehet jelzáloghitelt felvenni használt lakások vásárlásához és felújításához.
Március elsejétől a használt lakások vásárlásához nyújt kamattámogatást az állam, mégpedig 10 százalékos mértékben - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

A kamat és a kezelési költség maximum 6 százalék lehet

A használt lakásokhoz nyújtott kamattámogatással együtt a kabinet 20 éves garanciát ad a lakásvásárlásokra, ami azt jelenti, hogy ez idő alatt a mindenkori kamat plusz a kezelési díj maximum 6 százalék lehet.

Ezzel a kormány a használt lakások és az új lakások vásárlásának feltételeit hasonlóvá tette a kamattámogatások tekintetében.

Arról még nem született döntés, hogy minden banknál hozzá lehet-e majd jutni a kedvezményes hitelhez, vagy pedig csak a Földhitel- és Jelzálogbankkal együttműködő hitelintézeteknél.

Bővül a lakásfelújítás fogalma

A kormány döntött arról is, hogy a használt lakások felújításának fogalmát jelentősen kiterjeszti, azaz a jövőben kedvezményes kamatozású kölcsönöket lehet felvenni a lakásfelújítás legszélesebb körére, például fűtéskorszerűsítésre vagy nyílászárók cseréjére is.