Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

Óriás lakásprojekt a Dunántúlon

2004.02.06. 09:16
Több milliárd forintos beruházással több száz garzon építését kezdi meg tavasszal Veszprémben az SCD Ingatlanfejlesztési és Befektetési Kft. A dunántúli egyetemvárosban hosszú évek óta megoldatlan a kollégiumi elhelyezés, így óriásinak mutatkozik az igény a kisméretű lakásokra.
Mintegy 3,5 milliárd forintos beruházással 300 lakást épít Veszprém belvárosában, az egyetem közelében az SCD Group Ingatlanfejlesztési és Befektetési Kft. - tudta meg a Napi Gazdaság Tomcsányi Gábortól, a társaság ügyvezető igazgatójától. Mintegy négyhektáros területen összesen nyolc házat hoznak tető alá. A lakások 29-75 négyzetméter közöttiek, de zömében egy-másfél szobás kis garzonok. A városban ugyanis nem megoldott az egyetemisták kollégiumi elhelyezése, és óriási igény mutatkozik a kis lakásokra.

A fejlesztendő területen korábban Tüzép-telep volt, és a társaság most végzi a bontási munkálatokat. Az építkezést tavaszszal kezdik, a teljes befejezés pedig 2005 végén várható, de az első néhány házat még az idén átadják.

A 2000 áprilisában alakult társaság nem csak lakásokat épít, az ingatlanfejlesztés valamennyi szegmensében jelen van. Termálhoteleket, kereskedelmi központokat, irodákat, apartmanházakat, illetve lakásokat építenek. A gyógy- és termálszállodákat hosszú távú befektetésként kezelik, üzemeltetési szerződést kötnek, ismert, nemzetközi szállodacégekkel. A lakásokat, illetve kereskedelmi létesítményeket általában értékesítik, így tudják megteremteni a beruházások pénzügyi egyensúlyát.

A SCD Group minden ingatlanfejlesztésre külön projekttársaságot hoz létre, jelenleg nyolc ilyen működik. Az elmúlt évben összesen négy beruházást indítottak, a társaság éves forgalma eléri a 6-8 milliárd forintot. Tavaly megvásárolták a 12 éve működő, évi 7,5 milliárd forgalmat bonyolító Pannon Team Kft.-t.