Árpád
-2 °C
4 °C

Alig érdekel valakit a budapesti lakásbörze

2006.09.08. 17:35
Hol vannak az érdeklődők, és mi ez a halom papír a kezünkben? - ez volt az első gondolat, ami eszünkbe jutott, miután rövid bolyongás után megtaláltuk az első ingyenes lakásbörze helyszínét. Nyitáskor még nagyon kevesen voltak a kiállításon, a nagy tömeget szombatra várják a szervezők.

"Több mint százezer eladó ingatlan egy helyen, ingyenes belépés, gyermekmegőrző és ingyenes parkolás" - hirdeti a Lurdy Ház bejáratánál kapott szórólap az Ingatlan Horizont magazin által szervezett lakásbörzét. És valóban: öt lépést sem lehet úgy megtenni, hogy ne ajánljanak zöldövezeti, panorámás lakásokat, alacsony törlesztőrészleteket vagy éppen adósságrendező hitelt. A vigyázatlanabbak rövid fél óra alatt tucatnyi ingatlanközvetítő iroda adatbázisába iratkozhatnak fel - őket majd a következő hetekben keresik meg az ügynökök ajánlataikkal.


Tekintse meg képeinket!

Legalább ötven standon állították ki aktuális ajánlataikat a magyarországi ingatlanközvetítők. Talán a péntek délutáni időpontnak köszönhető, hogy nyitáskor alig lézengtek az érdeklődők, újságíróból és hostessből ekkor még több volt, mint potenciális lakásvásárlóból. (Az előbbi állítást azonban cáfolja, hogy a tavalyi lakáskiállításon már jó fél órával a szintén pénteki megnyitó előtt hatalmas volt a sor, a kiállítás helyszínén pedig szinte lehetetlenség volt nyugodtan körbenézni. Pedig akkor belépőjegyet is kellett fizetni.)

Az internet korában, amikor az összes ingatlanközvetítő ajánlata megtalálható az interneten, kik járnak lakáskiállításra? - tettük fel a kérdést. A legtöbben azt szeretik, ha egy helyen megtalálnak mindent, nem nekik kell megkeresni az irodákat. Sokan csak a szórólapokat jöttek begyűjteni, aztán otthon, nyugodt körülmények között átböngészi a kínálatot. Vannak, akik nem tudják, hogyan kezdjenek neki a lakáskeresésnek, és itt mindent megkapnak egy helyen: kínálatot, hitelajánlatokat, jogi tanácsokat.

Voltak azonban, akik konkrét elképzelésekkel érkeztek: zöldövezeti, harmadik-negyedik emeleti, új építésű lakást kerestek legfeljebb 15 millió forintig. Egy órával később ugyanez a család már alaprajzokkal megpakolva távozott a börzéről - ők talán megtalálták.


Klikk!

Lakásokat lefoglalni persze itt nem lehet, a kiállításon csak az ajánlatokat lehet átnézni - a konkrét foglaláshoz be kell menni az ingatlanközvetítők irodáihoz. A türelmetlenebbek azonban már a kiállításon megtudhatják, hitelképesek-e: az egyik hitelintézet azt vállalja, hogy két óra alatt elvégzi a hitelképességi vizsgálatot (persze a szüséges adatok megadása után).

Másfél óra után már valamivel nagyobb tömegen kellett áttörni, hogy kijuthassunk a kiállításról. Bár hivatalosan ezt nem ismernék el, a standosok több érdeklődőre számítottak már az első napon. Talán holnap.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?