Auguszta
-7 °C
0 °C

Az első itthon vett Lamborghini

2003.09.08. 09:12
Átadták az első Magyarországon vásárolt Lamborghini Murciélagót. A sportautó mintegy 70 millió forintba került, a gazdája a vételárnak kevesebb mint felét fizette ki. Az autó árából mintegy 30 milliót az adóterhek tesznek ki.
Átadták az első Magyarországon vásárolt Lamborghini Murciélagót. A sportautó mintegy 70 millió forintba került, a gazdája a vételárnak kevesebb mint felét fizette ki - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak Kovács Botond, az üzletet lebonyolító Porsche M5 értékesítője.

Régóta vágyott rá

Az új tulaj ugyan először elfogadta a felkérést, hogy a Magyarországon elsőként eladott, mintegy 70 millió forint (a listaár szerint: 268 656 euró) értékű Lamborghini Murciélago luxussportautót ünnepélyes keretek között - a nyilvánosság előtt - vegye át, ám a meghirdetett időpont előtt visszamondta a közszereplést. Ezért személyéről egyelőre csak azt lehet tudni, hogy vidéken élő vállalkozó, aki régóta vágyott már az autóra.

Lamborghini Murciélago
Az álomjárgányt osztrák anyacégén - annak egyik érdekeltségén, az Exclusive Cars Vertriebe Wien GmbH-n - keresztül rendelte meg a Porsche M5. Kovács Botond a viszonyteladó értékesítője a vásárlásról elmondta: a vételár ötven százalék alatti részét készpénzben egyenlítették ki, a fennmaradó részt pedig lízing útján biztosítják.

Évi 3,5 millió a casco

Ehhez természetesen szükség van cascobiztosításra is, amit egyedi megállapodással kötöttek meg az egyik biztosítónál, információk szerint az éves díj elérheti a 3,5 millió forintot. A mintegy hetven milliós értékű luxusautó adótartalma harminc millió forintra rúg.

Itthon eddig nem volt hivatalos márkaimportőre a Volkswagen-csoporthoz (VW) tartozó Lamborghininek. A mostani belépővel azonban hamarosan ennek a feltételeit is megteremti a Porsche Hungaria érdekeltségébe tartozó Porsche M5 márkakereskedés.

A Napi Gazdaság információi szerint - ahogy a VW Phaeton értékesítésénél is tették - a Lamborghinihoz is exkluzív részleget alakítanak ki. A közeljövőben a Lamborgini kisebb teljesítményű változatát, a Gallardót is piacra dobják. A Porsche M5 a szintén a VW-csoport érdekeltségébe tartozó Bently itthoni értékesítését is fel akarja vállalni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!