Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Megnyílt a szalmonellagyanús csirke miatt bezárt Lidl

2005.07.21. 17:09
Két hét után újra megnyílt a szentendrei Lidl. Az üzlet bezárását a helyi Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás kezdeményezte, mert szalmonellagyanús húst találtak.
A hivatalos engedélyek kézhezvétele után szombaton újra megnyílt a szentendrei Lidl - tájékoztatta az Indexet az üzletlánc. Az újbóli megnyitásnak feltétele volt, hogy a hivatal által zártolt termékekkel kapcsolatban azt kellett bebizonyítani, hogy a fertőzött hús megsemmisítését arra szakosodott szerv végezte.

A szentendrei kirendeltséget a Pest megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás kezdeményezésére záratták be. Az állatorvosi ellenőrzést végző szakemberek engedély nélkül beállított új hűtőkamrára bukkantak, az üzletben nem tartották be a tárolási szabályokat, és a rutinvizsgálaton fennakadt egy fertőzésgyanús fagyasztott csirketétel.

A mintát laboratóriumban elemezték, közben - a szabályokat felrúgva - az áruház elszállítatta a vizsgált mélyfagyasztott csirkét a raktárból. A Lidl elismerte, hogy eljárási hibát követtek el. A cég a többi boltjából is visszavonta az ettől a szállítótól származó összes terméket.

A cégnél az Indexnek elmondták, hogy az érintett termékek szállítójával felbontották a szerződést. Arra nem kaptunk választ, hogy a majdnem két hetes kényszerszünet mekkora veszteséget okozott a cégnek. A Lidl annyit közölt, hogy sajnálatosnak tartja az üzlet bezárását.