Gusztáv
3 °C
7 °C

Kétmilliárdos csúcs a hatos lottón

2007.05.04. 13:02
A múlt héten már 450 ezerrel több alapjátékot jegyeztek a hatos, mint az ötös lottón, de így sem volt telitalálatos. A fõnyeremény rekordnagyságúra, 2 milliárd forint fölé emelkedett.

A hatos lottón a legutóbbi sorsoláson sem született telitalálatos, a játék jackpotja kétmilliárd forint fölé kúszott. A fõnyeremény hatására – elõször a hazai lottótörténet során – többen játszottak a hatoson, mint az ötösön. A hatos lottón a 17. héten 4 millió 807 ezer alapjátékot fizettek be, 450 ezerrel többet, mint az ötösön.

Így sem akadt hibátlanul kitöltött szelvény, ennek következtében a várható fõnyeremény meghaladja a kétmilliárd forintot, a soron következõ, május 6-i sorsoláson akár 2 milliárd 50 milliót is nyerhet valaki. Az ötös lottó 425 milliót ígér erre a hétre.

A hatos 19 éves történetében példátlan nagyságú, az eddigi csúcsot nagyjából két és félszer múlja felül a kétmilliárd forintos halmozódás. Az összeg az egész magyar lottótörténetben is az ötödik legmagasabb, az elsõ helyen a 2003 végén az ötös lottón megnyert valamivel több mint 5 milliárd forintos nyeremény áll.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!