Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kétmilliárdos csúcs a hatos lottón

2007.05.04. 13:02
A múlt héten már 450 ezerrel több alapjátékot jegyeztek a hatos, mint az ötös lottón, de így sem volt telitalálatos. A fõnyeremény rekordnagyságúra, 2 milliárd forint fölé emelkedett.

A hatos lottón a legutóbbi sorsoláson sem született telitalálatos, a játék jackpotja kétmilliárd forint fölé kúszott. A fõnyeremény hatására – elõször a hazai lottótörténet során – többen játszottak a hatoson, mint az ötösön. A hatos lottón a 17. héten 4 millió 807 ezer alapjátékot fizettek be, 450 ezerrel többet, mint az ötösön.

Így sem akadt hibátlanul kitöltött szelvény, ennek következtében a várható fõnyeremény meghaladja a kétmilliárd forintot, a soron következõ, május 6-i sorsoláson akár 2 milliárd 50 milliót is nyerhet valaki. Az ötös lottó 425 milliót ígér erre a hétre.

A hatos 19 éves történetében példátlan nagyságú, az eddigi csúcsot nagyjából két és félszer múlja felül a kétmilliárd forintos halmozódás. Az összeg az egész magyar lottótörténetben is az ötödik legmagasabb, az elsõ helyen a 2003 végén az ötös lottón megnyert valamivel több mint 5 milliárd forintos nyeremény áll.