Gerzson
-3 °C
2 °C

Magyarországra jött a Lukoil

2003.10.31. 08:39
Megkezdte működését Magyarországon a Lukoil új magyarországi leányvállalata. A cég komoly kúthálózat és ezzel együtt szolgáltató "shopok" kiépítését is tervezi.
Szeptemberben kezdte meg működését Magyarországon a Lukoil új magyarországi leányvállalata, a Lukoil Downstream Magyarország Kereskedelmi Kft. A cég fő tevékenysége az energiahordozó-nagykereskedelem lesz, s komoly kúthálózatot és ezzel együtt szolgáltató "shopok" kiépítését is tervezik.

A céget minimális alaptőkével, 3 millió forinttal hozták létre, anyavállalatai a Lukoil Hollandiában bejegyezett európai holdingközpontja és Nagy-Britanniában bejegyzett befektetési leányvállalata.

A projekt azonban elsősorban a moldovai és romániai továbbterjeszkedést szolgálja, hiszen a vezető munkatársak ezekből az országokból kerültek ki; így a vezérigazgató Nicolae Ciornii, a Lukoil Romania elnöke. A Lukoil moszkvai központjában megtudtuk, hogy a kutakat Romániából, a saját tulajdonban lévő finomítókból látnák el, és főleg az ország keleti térségeibe telepítenék azokat. A hálózat kiépítésére 120 millió dollárt szánnak.