Valér
2 °C
8 °C

Luxusáruház nyílik Budapesten

2005.10.25. 07:49
A tervek szerint a jövő nyáron nyitja meg első magyarországi luxusáruházát a Louis Vuitton. A tavalyi évet 12,6 milliárd eurós forgalommal záró vállalat a Napi Gazdaság információi szerint az Andrássy úton debütálna.
Első magyar luxusáruházához keres üzletvezetőt a francia Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) csoport. A cég az áruháznyitást a fővárosban jövő nyárra tervezi, ám a színhely egyelőre titkok. Az azonban biztos, hogy a több mint ötven luxusmárkát birtokló vállalat a zászlóshajójával, a Louis Vuittonnal jelenne meg a magyar piacon. A Napi Gazdaság információi szerint a társaság az Andrássy útra menne, amely már több luxus-lakásfelszerelési és -divatüzletnek ad otthont. Szóba jöhet még az áruháznyitásnál a Deák Ferenc utca is, ahol most a legnívósabb márkának a Hugo Boss és a Max Mara számít. Kérdéses az is, hogy a franciák mekkora áruházat szeretnének.

A Louis Vuitton Moët Hennessyt 1987-ben alapították luxustermékek kereskedelmére. A cég portfóliója folyamatosan gyarapodott. Mára 1700 üzlettel és a 56 ezer alkalmazottal működik a társaság. Az LVMH érdekelt az ital-, a divat-, a parfüm-, az óra-ékszer és a kereskedelmilánc-piacon. Tavalyi forgalma 12,6 milliárd euró volt, amely 6 százalékkal növekedett az előző évhez képest. Idei első féléves forgalma 10 százalékos bővülés mellett 6,1 milliárd euróra rúgott.

A Louis Vuitton mellett a Burberry is érdeklődik a magyar piac iránt. Az angol luxusmárka csaknem 400 üzletet működtet világszerte, zömét a Távol-Keleten. Információink szerint a vállalat korábban kinézte magának az ugyancsak az Andrássy úton lévő Divatcsarnokot. Az épületre a Kincstári Vagyoni Igazgatóság azonban egyelőre nem írta ki a pályázatot, így a cégnél akár szóba jöhet a Deák Ferenc utca is. A Peek & Cloppenburg viszont a hírek szerint a Váci utcába megy. A prémium kategóriás márkákat forgalmazó német üzletlánc nyilvánvalóan olyan helyre igyekszik, ahol a jó nevű üzletláncok már jelen vannak. (A Váci utcában nyitott boltot a Zara, a H&M, a Mango és a Promod.)