Alfréd
-3 °C
3 °C

Külföldiek veszik a Duna-parti luxuslakásokat

2003.11.28. 08:59
A Duna-Pest Rezidenciák névre keresztelt lakóparkban elsősorban angolszász és skandináv országokban élő állampolgárok vesznek lakást.
Jövő őszre készül el a Millenniumi Városközpont részéként a Duna-parti kondomínium első üteme, a Duna-Pest Rezidenciák névre keresztelt lakópark, amelyben 310 luxuslakást épít a fejlesztő TriGránit Rt. és Duna Condominium Kft.

Még az idén eladják

A valamivel több mint tízmilliárd forint értékű beruházás kivitelezője az Arcadom Rt. Az építési költségek harminc százalékát saját, a fennmaradó részt banki hitelből finanszírozzák a fejlesztők, akik már el is adták a lakások felét. A vásárlók jelentős része külföldi.

Tekintve, hogy a lakások kulcsrakészen épülnek és a leendő tulajdonosok maguk választhatják ki a belső felszereléseket, a négyzetméterenkénti ár 350 ezertől 750 ezer forintig terjed. A leendő tulajdonosok közül sokan vannak olyanok, akik száz százalékban hitelre veszik a lakást.

Elsősorban angolszász és skandináv országokban élő állampolgárok közül kerülnek ki a külföldi vevők, mellettük azonban sok német is akad. A cég a kisebb pénzű magyar vevőkre is gondolt, a Soroksári útra néző lakások között akad olcsóbb és kisebb is, amelyeket fiatal üzletembereknek, egyedülállóknak, cégvezetőknek szánnak. Az ingatlanáfa bevezetése miatt jövőre emelkedő lakásárak miatt december 23-ig harmincmillió forint alatt kívánják értékesíteni a nyolcvan négyzetméteres, Soroksári útra néző lakásokat.