Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Luxusáruház nyílik a tőzsde helyén

2005.10.14. 09:31
Az Orco Property Group megvásárolta az Ofer Brothers-től a Budapesti Értéktőzsdének is otthont adó épületet, ami a belváros egyik új központja lehet.

A Pólus Center eladása mellett egy másik jelentős ingatlantranzakciót is bejelentettek a magyar ingatlanpiacon, írta meg a Portfolio.hu. Az Orco Property Group 5 belvárosi ingatlan vásárolt meg az Ofer Brothers-től, melyek összterülete 55,000 négyzetméter. A megvásárolt ingatlanok között szerepel egy hotel és egy belvárosi parkolóház mellett a Budapesti Értéktőzsde épülete is. Az Orco közleményében kiemeli a tőzsde 18,600 négyzetméteres épületét, amelyet a társaság luxus bevásárló központtá kíván átalakítani.

Ötöt együtt

A Népszabadság értesülései szerint 70 millió eurót, azaz 17,5 milliárd forintot fizetett az Orco a tőzsde épületéért, a Szervita téri parkolóházért, a Greasham Szálló melletti Mérleg utcai háromcsillagos hotelért, valamint a Budapest Bank két Váci úti épületéért. A lap megtudta, hogy az alsó három szinten lesz az áruház, a legfelső, harmadik emeleten pedig tíz luxuslakást rendeznek be, ezek iránt állítólag óriási az igény.

Így aztán elképzelhető, hogy költözik a Budapesti Értéktőzsde, amelynek mindössze az eredeti funkcióit elvesztő tőzsdeteremre vannak kitüntetett jogosítványai, írta meg a Portfolio.hu. A BÉT épülete felett egyébként irodaházként eljárt az idő, például a légkondicionálás sincs megoldva.

A bevásárlóközpontként való hasznosítás nem meglepő ötlet, mint ismeretes a belváros visszatérése a professzionális kiskereskedelmi ingatlanhasznosításba folyamatos. A szomszédban az ING épít egy jelentős bevásárlóterületet is tartalmazó épületet, így elképzelhető, hogy a Vörösmarty tér a tőzsdei élet központjából a karácsonyi bevásárlás központjává válik.