Gál
3 °C
16 °C

Újabb halálos baleset az M6-os építésén

2008.09.11. 08:15
Csütörtökön hajnalban újabb munkás vesztette életét az épülő M6/M60 autópályánál: Bóly közelében egy tolató teherautó gázolt halálra egy műszakvezetőt, írja a Bama.hu. Ez a negyedik súlyos, egyben a harmadik halálos baleset a Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszon nyár eleje óta épülő sztrádán. Ahol egyelőre mégsem épülhet az alagutas szakasz, miután a bányakapitányság nem elégedett az építők által függetlennek mondott szakértői bizottság véleményével.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset akkor történt, amikor a műszakvezető egy tolató teherautót irányított, a mozgó jármű azonban elgázolta. A hatvanéves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, írja a Baranya megyei online lap.

A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, egyes értesülések szerint a férfi halálát az okozta, hogy a teherautó platójáról ráomlott a föld. A kiérkező tűzoltók szabadították ki a sérültet, de segíteni már nem tudtak rajta. A tragédia körülményeinek vizsgálatát az illetékes hatóságok megkezdték, hivatalos tájékoztatást későbbe igértek.

A mostani négy hónap alatt már a negyedik súlyos baleset volt az M6/M60 Szekszárd-Bóly-Pécs szakaszán. Júliusban szintén egy tolató munkagép okozta egy ember halálát, míg júniusban egy dolgozó áramütést szenvedett egy munkagép által megmozdított kábel miatt. Augusztusban vasbetonoszlopok dőltek egy munkásra, ő bordatöréssel megúszta a balesetet.

Az M6/M60 építőire egyébként is rájár a rúd. Noha a szerdán közzétett, a függetlennek mondott szakértői bizottság jelentése szerint a júliusi és augusztusi alagútomlások után folytatható az alagutak építése – a bizottság három tagjából kettő korábban az alagutat építő Strabag alkalmazottja volt –, bányakapitányság másként döntött. Kereki Ferenc bányakapitány bejelentette: további információkat, adatokat várnak, a szakértői jelentésben foglaltak alátámasztására. A kapott anyag nem elég a döntéshozatalhoz.

Az alagútépítés leállítását elrendelő másik hatóság, a közlekedési sem döntött még a folytatásról. Az NKH az Indexszel még szerdán azt közölte: "az anyagot megkaptuk, áttekintjük, de emellett figyelembe vesszük a biztonsági tiszt, a bányakapitányság, a tervező, és a hatósági szakértő véleményét is."