Auguszta
-7 °C
0 °C

Pénzügyi tanácsadó az M6-oshoz

2007.02.03. 10:25
A közlekedési tárca pénzügyi tanácsadót keres az M6-os továbbépítéséhez. A ppp-konstrukcióban épülő két szakasz üzemltetésének és építésének legkedvezőbb konstrukcióját kell kitalálnia a majdani győztesnek.

Az M6 autópálya harmadik fázisának pénzügyi tanácsadói feladataira írt ki közbeszerzési eljárást a gazdasági és közlekedési tárca. A szóban forgó út két részből áll: az M6 autópálya Szekszárd-Bóly, valamint az M60 autópálya Bóly-Pécs közti szakaszából. Ezeket az állam koncessziós szerződéssel kívánja megterveztetni, megépíttetni, majd pedig üzemeltetni. A pénzügyi tanácsadás átfogja a teljes folyamatot.

A jelentkezőknek olyan pénzügyi struktúrát kell kidolgozniuk, amely figyelembe veszi, hogy ezek az új szakaszok is részei lesznek az országos – matricás rendszerű – autópálya hálózatnak, és az állam rendelkezésre állási díjat fizet.

A pályázónak legalább négy olyan foglalkozatottal kell rendelkeznie, akik angolul beszélnek és legalább 3 éves gyakorlattal rendelkeznek a következő szakterületeken: PPP-konstrukcióban megvalósuló autópálya projektek előkészítése, ilyenek finanszírozása, illetve abban való részvétel, továbbá az ilyen projektek pénzügyi modellezése, és projektvezetése.

További feltétel, hogy a jelentkező rendelkezzen az elmúlt 3 évben (2004-2006) legalább egy sikeresen befejezett, legalább 40 milliárd forint értékű koncessziós vagy PPP-s infrastruktúrafejlesztési projekt pénzügyi tanácsadási referenciájával. A pályázatra február 9-ig kell jelentkezni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!