Tekla
9 °C
20 °C

Kihirdették az M7 autópálya új szakaszának építőit

2002.10.29. 10:14
Az NA Rt. tegnap eredményt hirdetett az M7-es autópálya 8,8 kilométeres Becsehely-Letenye közötti szakaszának és az M70-es autóút 18,6 kilométeres, Letenye-Tornyiszentmiklós közötti szakaszának építésére kiírt közbeszerzési eljárás részvételi szakaszában.
A megbízásra négy ajánlat érkezett, közülük az NA három jelentkezést fogadott el: a Strabag Építő Kft.-ét, az Országhatár Konzorciumét és az "M7-M70 Letenye 2002" Közös Vállalkozásét. Az Országhatár Konzorcium vezetője a francia Vinci Construction S. A. tulajdonában lévő Hídépítő Rt., tagja pedig a Betonút Szolgáltató és Építő Rt. A Letenye-konzorciumot a szintén francia Colas S. A. magyarországi érdekeltségei alkotják: az Egút Egri Útépítő Rt. és a Debreceni Magas-, Mély- és Útépítő (Debmút) Rt.

A Betonút most is alulmaradt

A Betonút önálló jelentkezését az előző, az M3-as továbbépítésére kiírt közbeszerzési pályázathoz hasonlóan, az NA most sem fogadta el. Valószínűleg nem felelt meg a kiírásnak a Betonút Szolgáltató és Építő Rt.referenciája, amely az időközben megszerzett Betonútépítő Nemzetközi Rt. által az M3-as korábbi szakaszának kivitelezése volt.

Az NA előző két közbeszerzési pályázatán, az M3-as Polgár és Görbeháza közötti, valamint az M7-es Balatonszárszó-Ordacsehi szakaszára kiírt eljárásain szintén csak a Strabag önálló, valamint a Hídépítő-Betonút és az Egút-Debmút közös jelentkezését fogadta el.

Az NA ezen útszakaszok építésére nyáron kiírt pályázatain az Egút, a Strabag, a Hídépítő és a Betonút nyújtotta be a legkedvezőbb árajánlatokat. Ezek összesített értéke 109,4 milliárd forint volt.