Árpád
-2 °C
3 °C

Kihirdették az M7 autópálya új szakaszának építőit

2002.10.29. 10:14
Az NA Rt. tegnap eredményt hirdetett az M7-es autópálya 8,8 kilométeres Becsehely-Letenye közötti szakaszának és az M70-es autóút 18,6 kilométeres, Letenye-Tornyiszentmiklós közötti szakaszának építésére kiírt közbeszerzési eljárás részvételi szakaszában.
A megbízásra négy ajánlat érkezett, közülük az NA három jelentkezést fogadott el: a Strabag Építő Kft.-ét, az Országhatár Konzorciumét és az "M7-M70 Letenye 2002" Közös Vállalkozásét. Az Országhatár Konzorcium vezetője a francia Vinci Construction S. A. tulajdonában lévő Hídépítő Rt., tagja pedig a Betonút Szolgáltató és Építő Rt. A Letenye-konzorciumot a szintén francia Colas S. A. magyarországi érdekeltségei alkotják: az Egút Egri Útépítő Rt. és a Debreceni Magas-, Mély- és Útépítő (Debmút) Rt.

A Betonút most is alulmaradt

A Betonút önálló jelentkezését az előző, az M3-as továbbépítésére kiírt közbeszerzési pályázathoz hasonlóan, az NA most sem fogadta el. Valószínűleg nem felelt meg a kiírásnak a Betonút Szolgáltató és Építő Rt.referenciája, amely az időközben megszerzett Betonútépítő Nemzetközi Rt. által az M3-as korábbi szakaszának kivitelezése volt.

Az NA előző két közbeszerzési pályázatán, az M3-as Polgár és Görbeháza közötti, valamint az M7-es Balatonszárszó-Ordacsehi szakaszára kiírt eljárásain szintén csak a Strabag önálló, valamint a Hídépítő-Betonút és az Egút-Debmút közös jelentkezését fogadta el.

Az NA ezen útszakaszok építésére nyáron kiírt pályázatain az Egút, a Strabag, a Hídépítő és a Betonút nyújtotta be a legkedvezőbb árajánlatokat. Ezek összesített értéke 109,4 milliárd forint volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?