Géza
-12 °C
-4 °C

Megszűnik a Mahir Reklámügynökség

2003.11.20. 08:20
A Mahir Reklámügynökség korábbi híradások szerint összesen 14 millió forint adósságot halmozott fel. A cégnek sikerült megegyeznie a hitelezőkkel, így 4-5 milliós lehet most aza dóssága.
Végelszámolás alá került a Mahir Reklámügynökség (MR) Kft., amely 2000 végén még felszámolás alatt állt. A cégbírósági adatok szerint a társaság végelszámolója Schlecht Csaba, aki ellen a kilencvenes évek közepén 13 Fidesz közelinek vélt cég eladásával kapcsolatban adócsalás és csődbűntett miatt folyt eljárás.

Megegyeztek a hitelezőkkel

Schlecht számára nem ismeretlen az MR, mivel 2000-ig ügyvezetője volt a társaságnak. Az MR az egyik kevésbé ismert tagja a majd' egy tucat leányvállalatból álló Mahir-csoportnak. A Mahir Rt., a Mahir Lap- és Könyvkiadó Rt. és a Millennium Rt. tulajdonában lévő MR felszámolója a Kvantál Kft. volt.

A korábbi híradások szerint a cég összesen 14 millió forint adósságot halmozott fel, amely a felszámolóbiztos szerint ennél kevesebb, nagyjából 4-5 milliós lehetett. A fő hitelező az APEH volt. Az ügyben sikerült hitelezői egyezségre jutni, ami nem a Kvantál, hanem a Mahir érdeme - monda a Napi Gazdaságnak Varsányi István felszámoló.

Az egyezség hamar létrejött, hiszen a hitelezők között több Mahir-érdekeltség is volt, mint például a Mahir Cityposzter, amely a csoport egyik legjövedelmezőbb tagja. Az APEH-hel is sikerült megegyezni, így a cég 2001. december 3-án kikerült a felszámolás alól.