Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Megszüntette bécsi járatát a Malév

2004.12.02. 14:06
Gazdasági megfontolásból megszüntette bécsi járatát a Malév, a kisgépek kihasználtsága elmaradt az előzetes felmérések alapján várt szinttől.
A Malév bécsi járatának több hónapos üzemeltetése után, a járat telítettségi mutatói alapján, a nemzeti légitársaság a bécsi járat bezárása mellett döntött. A Malév ugyanakkor fenntartja piaci jelenlétét a térségben, hiszen müncheni, zürichi és ljubljanai indulással továbbra is könnyen elérhetőek a Malév járatai. Ezen kiindulási pontok a megfelelő földrajzi közelség miatt kedvezőek az osztrák vevőkör számára - tudatta a légitársaság közleményében. A Malév az értékesítés megkönnyítése érdekében, az osztrák utazási irodákon keresztül továbbra is kínálja repülőjegyeit.

Kevesen repültek

A járat kihasználtsága az előzetes piackutatásokhoz képest nem a várakozásoknak megfelelően alakult, és az előrejelzések szerint az elkövetkező hónapokban sem várható növekedés - indokolta döntését a társaság. A bécsi járat naponta közlekedett, a május 5-én elindított vonalon egy 33 személyes kis Saab repülőgép szállította elsősorban a bécsi átszállással induló vagy érkező utasokat. A közlemény szerint a légitársaság természetesen gondoskodik azokról a Malév utasokról, akik érvényes repülőjeggyel rendelkeznek december 03-a utáni foglalással a Malév járatára.

Olcsóbb a MÁV

Naponta hét pár (azaz oda-vissza összesen 14) vonat közlekedik Budapestről Bécsbe. 2004 októberében 2998 fő utazott vonattal Budapestről Bécsbe - tájékoztatta az Indexet a MÁV sajtóirodája. A teljes árú menettérti jegy 16 524 forintba kerül. A MÁV különböző akciós jegyeket is kínál, melyek között olyan is akad, mellyel hatezer forintért oda-vissza megjárható az osztrák főváros. EuroCity vagy InterCity vonattal Budapest Keleti pályaudvarról Bécsbe az út kevesebb mint 3 óra, átlagosan 2 óra 50 perc.