Mátyás
-6 °C
1 °C

Malév-vásárlók jelentkezését várják

2005.04.04. 14:05
Az ÁPV Rt. felhívása alapján bárki jelezheti szándékát a Malév megvételére. Jelentkezni árpilis 6-ig lehet.
Április 6-án délután négyig lehet jelezni az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-néa Malév állami tulajdonban lévő 99,95 százaléknyi részvény megvásárlásának szándékát. A hétfőn közzétett hirdetmény szerint a szándékot írásban teheti meg bármely bel- és külföldi természetes és jogi személy, magántulajdonosnak minősülő más személy, vagy ezek konzorciuma - írja a távirati iroda.

Sokadik sikertelen

Az ÁPV Rt. Igazgatósága március 31-én úgy döntött, hogy eredménytelennek nyilvánítja a Malév privatizációjára kiírt pályázatot. Az indoklás szerint egyik ajánlat sem biztosítja a Malév privatizációjával kapcsolatos tulajdonosi elvárásokat.

Az ÁPV Rt. három pályázatot értékelt, ajánlatot adott be az orosz KrasAir, a magyar, orosz és ukrán érdekeltségű Aviation Solutions International (ASI), illetve egy Cape Clear nevű ír csoport. Február végéig öt befektető nyújtotta be pályázati anyagát a Malév 99,95 százaléknyi részvényének eladására kiírt privatizációs tenderére, közülük az előbbi három minősült ajánlatnak.

A jogszabályok szerint két sikertelen pályázati eljárás után tárgyalásos eljárás indítható, a testület úgy döntött, hogy ezt a rugalmasabb és a versenyt élénkítő, az átláthatóságot továbbra is biztosító értékesítési formát választja. A felhívás alapján bárki jelezheti szándékát a Malév megvételére.