Valér
4 °C
8 °C

Külföldről szállítana a Malév

2005.04.11. 08:31
Nem Budapestről indul a Malév új járatainak egy része - értesült a Magyar Hírlap. A tervek szerint Ferihegyen kívül Sármelléről is indulnak gépek, és külföldi nagyvárosok között is lesznek gépek.
Az európai piacra is kilép a Malév, a légitársaság azt tervezi, hogy új járatainak egy részét már nem Budapestről, hanem más európai nagyvárosokból indítja - értesült a Magyar Hírlap. Arról még nem nyilatkoztak a cég vezetői, hogy mely nagyvárosokat kötné össze a Malév.

A másik újítás a légitársaságnál az, hogy az új járatok közül néhány nem Budapestről indul majd. A közeljövőben két járatot is indítanak Sármellékről, hogy mérsékeljék a Budapest-központúságot.

A Magyar Hírlap szerint közben a Malévnál több száz fős létszámcsökkentést is végrehajt. Részben pilótáktól válnak meg, részben kiszerveznek több üzletágat. A társaság már előkészítette az üzemanyag-kereskedelem eladását, a földi kiszolgálást pedig kiszervezik. A kettőből akár tízmilliárd forintnyi bevétel is keletkezhet, ebből finanszírozható a Malév vesztesége is.