Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Több Malév-járat kimarad a sztrájk miatt

2002.06.19. 12:37
A Malév kedden, szerdán és csütörtökön tizenkét járatot törölt a nemzetközi légiirányítói sztrájk miatt. A munkabeszüntetés által okozott kárról az illetékesek egyelőre nem tudtak nyilatkozni.
A nemzeti légitársaság törölte a kedd esti párizs-budapesti járatát, és szerdán nem indít öt járatot Párizsba és négyet Párizsból Budapestre. A cég közleménye szerint jelentős késés várható szerdán két párizs-budapesti, és egy budapest-párizsi járaton.

A madridi gép nem késik annyit

A légitársaság korábban azt közölte, hogy egy Madridba induló és egy Madridból érkező járatnál is komoly késés várható, de szerdára kiderült, hogy ezek a gépek körülbelül egy órás késéssel el tudnak indulni - mondta az Index kérésére Kázmér Natasa, a Malév társasági kommunikációs vezetője.

Egyesített görög járatok

A közleményből kiderül az is, hogy a Malév görögországi járatait Athénba és Theszaloníkibe összevonja. Ennek megfelelően az útvonal Budapest-Theszaloníki-Athén-Budapest lesz. A Malév csütörtökön további két járatot töröl: egy budapest-párizsit, és egy párizs-budapestit.

Még nem tudni, mekkora a Malév kára

Kázmér elmondta: a kimaradó járatok utasainak felajánlják, hogy más járatokon, esetleg más társaságok gépein utazzanak el. A Budapesten ragadók elszállásolásának költségeit egyéni elbírálás alapján fedezik - tette hozzá. Kázmér arról még nem tudott nyilatkozni, hogy a munkabeszüntetés mekkora kárt okoz a vállalatnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!