Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Sztrájkkal fenyegetőznek a Malév légiutas-kísérői

2002.10.30. 11:12
Amennyiben a szerdai egyeztetési napon sem születik megállapodás a Malév és a légiutas-kísérőket tömörítő szakszervezet között, az érdekképviselet bejelenti, hogy vasárnaptól sztrájkot hirdet - mondta Lőrinczy Zsolt, a Hunacca elnöke szerdán az MTI-nek.
Az érdekképviselet elnöke megerősítette, hogy a külföldi költségtérítés mértékének növekedését szeretnék elérni, mivel annak összege az utóbbi két-három évben nem emelkedett. Lőrinczy Zsolt hangsúlyozta: nem béremelést követelnek, hanem a légiutas-kísérők összjövedelmének csökkenését szeretnék megállítani. A Malév büdzséjét tekintve szerinte a követelés költségterhe elenyésző.

Az érdekképviselet hétfőn kompromisszumos javaslatot tett le a munkáltató asztalára és remélik, hogy az eddigi jelentéktelen apró részletekben történő megegyezést követően a lényegi problémát is rendezhetik.

Minden járatot érintene

A Malév mintegy 400 légiutas-kísérőjének megközelítően 85 százaléka tagja a szakszervezetnek. Lőrinczy Zsolt elmondta, hogy szerdán délután négy órakor folytatják az egyeztetést a Malév vezetőségével. "Megegyezés híján meghirdetjük a sztrájkot, amely várhatóan valamennyi Malév-járatot érinti" - mondta az elnök, hozzátéve, hogy ez nem zárja ki a további tárgyalásokat.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!