Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Titkos Malév-iratokat találtak Londonban

2008.04.09. 12:10
Egy elhagyott londoni épületben talált rá a Blikk olvasója a Malév néhány "üzleti titok" minõsítésû dokumentumára – írja a lap. A dokumentumokat megmutatták a Malévnak, a cégnél vizsgálatot indítottak.

Titkosnak minõsített dokumentumokat talált a Blikk egyik olvasja egy elhagyott londoni épületben. Az iratokban többek között a Malév bevételeirõl, kiadásairól, jutalákairól, repülõgép-vásárlásairól szóló adatok szerepelnek. Ezen kívül szó esik egy 76 millió eurós hitelfelvételrõl is.

A lap megmutatta a dokumentumokról készült felvételeket a Malévnak. A menedzsment feltételezése szerint azok a privatizációs tenderdokumentáció részei lehettek – közölte Gáti Mariann, a Malév kommunikációs munkatársa. A Malév biztonsági osztálya vizsgálja az ügyet.

A tenderfelhívások szerint minden privatizációs tenderen az érdeklõdõk - titkossági nyilatkozatot téve - megvásárolhatják a többnyire vaskos tenderdokumentumot, ami számos olyan információt tartalmaz az értékesítendõ cégre vonatkozóan, ami nem tartozik a széles nyilvánosságra.