Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Titkos Malév-iratokat találtak Londonban

2008.04.09. 12:10
Egy elhagyott londoni épületben talált rá a Blikk olvasója a Malév néhány "üzleti titok" minõsítésû dokumentumára – írja a lap. A dokumentumokat megmutatták a Malévnak, a cégnél vizsgálatot indítottak.

Titkosnak minõsített dokumentumokat talált a Blikk egyik olvasja egy elhagyott londoni épületben. Az iratokban többek között a Malév bevételeirõl, kiadásairól, jutalákairól, repülõgép-vásárlásairól szóló adatok szerepelnek. Ezen kívül szó esik egy 76 millió eurós hitelfelvételrõl is.

A lap megmutatta a dokumentumokról készült felvételeket a Malévnak. A menedzsment feltételezése szerint azok a privatizációs tenderdokumentáció részei lehettek – közölte Gáti Mariann, a Malév kommunikációs munkatársa. A Malév biztonsági osztálya vizsgálja az ügyet.

A tenderfelhívások szerint minden privatizációs tenderen az érdeklõdõk - titkossági nyilatkozatot téve - megvásárolhatják a többnyire vaskos tenderdokumentumot, ami számos olyan információt tartalmaz az értékesítendõ cégre vonatkozóan, ami nem tartozik a széles nyilvánosságra.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!