Szilvia
5 °C
16 °C

A lényeg, hogy márkás legyen

2002.02.07. 14:46
A márkás termékek népszerűsítése, a fogyasztói márkahűség erősítése érdekében az eddigi legnagyobb magyarországi óriásplakát kampány kezdődött februárban - jelentették be a Márkás Termékeket Gyártók Magyarországi Egyesülete csütörtöki budapesti tájékoztatóján. Felmérések szerint a magyar vásárlók egyharmadának fontos, hogy márkás terméket vásároljon.
Az Index óbudai tudósítója hosszú perceken át vakarta a fejét a Lajos utca járdáján, hogy mit is akarnak reklámozni azok a furcsa plakátok, amelyeken különféle ismert, ám különböző cégek által gyártott termékek láthatók. Most végre itt a válasz:

Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő kampány során az ország 4.200 pontján jelennek meg egyébként is jól ismert márkák, amelyek a plakátokon ezúttal egységes koncepcióval és formában népszerűsítik a márkaértékeket - közölte az MTI. Mint Seres Tibor, a Sara Lee Magyarország elnök-vezérigazgatója, az egyesület elnöke elmondta a több mint 400 millió forint költségű kampányban az egyesület 12 tagvállalatának 12 márkája jelenik meg.

Negyvenhat cég szövetsége

A Márkaszövetség 1995-ben alakult, a fogyasztási cikk iparág érdekvédelmére. A szervezetnek jelenleg 46 tagvállalata van, amelyek összesen 13 ezer főt foglalkoztatnak, együttes éves árbevételük mintegy 500 milliárd forint. Seres Tibor tájékoztatása szerint a társaságok a magyarországi reklámköltések mintegy 40 százalékát adják.

Nálunk fontosabb az ár

Andics Jenő, a szövetség kampányainak hatását vizsgáló Mareco Marketingkutató ügyvezető igazgatója elmondta: a kutatások azt mutatják, hogy a magyar lakosság egyre nagyobb része tartja fontosnak márkás termékek vásárlását, ám arányuk elmarad a nyugat-európaitól. A Mareco tavalyi felmérésében a válaszadók 31 százaléka nyilatkozott így. A tájékoztatón elhangzott, hogy a magyar vásárlók többsége számára az árelőny egyelőre fontosabb tényező, mint az ár-érték arány. A márkás termékeket rendszeresen használók aránya egyes kutatások szerint 50 százalékra tehető.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?