Antal, Antónia
-7 °C
-2 °C

A leállás után újra megy a matricaeladás

2007.03.15. 11:48
Csütörtök délelőtt fél tíz körül leállt az autópálya-matricák értékesítése a Mol és az ÖMV benzinkútjain. Az autópálya-kezelő cég (ÁAK) szerint lokális problémákról lehetett szó, és bár annak okát még nem tudják, 11 óra előtt már ismét mindenhol lehetett matricát venni.

Nem lehet autópálya-matricát venni a benzinkutakon – jelezte több olvasónk csütörtök délelőtt. Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. ügyfélszolgálatánál azt mondták: két benzinkúthálózattól érkeztek eddig bejelentések problémákról, azoknak, akik a kutakon nem tudtak vinyettát venni, az sms-es vásárlást javasolták.

Délelőtt fél tíz körül érkeztek az első bejelentések a cégünkhöz arról, hogy a Mol- és az ÖMV benzinkútjain leállt a matrciaértékesítési rendszer – mondta kérdésünkre Winkler-Virág András, az autópálya-kezelő szóvivője. Bár a hiba okát nem találták meg, a probléma 11 óra előtt nem sokkal megszűnt, a rendszer ismét rendben működött – mondta a szóvivő később.

Bár a probléma okát nem találták meg, Winkler-Virág András szerint feltehetően a helyi rendszerrel voltak gondok, a pontos magyarázat azonban csak az ünnepek után várható. Az ÁAK ügyfélszolgálatán egész nap rendben működött a matricák értékesítése, és más kúthálózatokról sem érkeztek hibabejelentések.

Bár a szokottnál lassabban, de működött a matricák sms-es értékesítése is (igaz, sms-ben csak személyautóra és csak 4 napos matrica vehető). Azt az olvasói észrevételt, hogy ez is lassabban működik a megszokottnál, azzal magyarázta, akárcsak az elmúlt egy-két napban, ma is nagyon nagy a terhelés. Ez a terhelés szintén nem az ÁAK rendszerében jelentkezik, valószínűleg a mobilszolgáltatók hálózatai lassultak le, mondta.