Judit
3 °C
7 °C

Holnaptól olcsóbb lesz a sztrádahasználat

2008.09.30. 17:17
Október eljövetelével a személygépkocsik és a motorosok olcsóbban használhatják a sztrádákat.

A csak személyautókra érvényes D1 négynapos autópálya-matricák ára 1 530 forint helyett 1 170 forint lesz szerdától, a motorosok pedig 585 forintért vásárolhatják meg a négynapos autópálya-használati jogosultságot október elsejétől, a korábbi 765 forint helyett - közölte a Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK).

A közlemény emlékeztet arra, hogy Magyarországon - külföldi autópálya-társaságok gyakorlatához hasonlóan - a D1-es kategóriában vásárolható négynapos e matricákat szezononként eltérő áron lehet megvásárolni. Az ÁAK ezt azzal indokolja, hogy a nyári hónapokban jelentősen emelkedik az autópályák forgalma, ami részben a Magyarországra látogató külföldiek nagy számának, részben pedig a belföldi túrizmus élénkülésének köszönhető. A négynapos e-matricák szezonális díjemeléséből származó többletbevétel a megnövekedett forgalom okozta nagyobb üzemeltetési és fenntartási költségek fedezésére szolgál - áll a közleményben.

Az elmúlt évek értékesítési tapasztalatai alapján a nyári időszakban - különösen júliusban és augusztusban - az autópálya-használók jóval több négynapos e-matricát vásárolnak. Az ÁAK Zrt. ügyfélszolgálatai és viszonteladói hálózata 2008. januártól 1.-től szeptember 28.-ig összesen 8 081 225 darab négynapos e-matricát értékesítettek, ami az előző év hasonló időszakához képest mintegy 12 százalékos növekedés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?