Eleonóra
-1 °C
2 °C

Eltűnhetnek a főútvonalakról a kamionosok

2006.08.30. 08:05
Kiszorulhatnak a kamionok a főútvonalakról, amennyiben a gazdasági tárcának sikerül elérnie, hogy a 7,5 tonnát meghaladó tömegű tehergépkocsik a tranzitutakon is autópálya-matricát legyenek kötelesek használni.

Bekeményít Kóka János. Szeptember 1-jétől új miniszteri biztosra bízza az elektronikus útdíjrendszer kiépítését, írja a Népszabadság. Így már Kovács László feladata lesz az elektronikus díjrendszer keretében a tranzitutak kijelölése.

A lap értesülései szerint ugyanis a szakminisztérium - a korábbi tervekkel ellentétben - már nem csak az autópályák elektronikus díjrendszerbe kapcsolását szeretné. Az elképzelés szerint a tranzitútnak minősített főútvonalakat a kamionosok jövőre már csak érvényes autópálya-matricával használhatnák.


Most még mennek!

"A gazdasági tárca szakértői szerint a jövő évi autópályadíj-rendelet elfogadásakor véglegessé váló lépés legfontosabb következménye, hogy a várakozások szerint a tranzitútvonalak díjasítása a gyakran lakott területen is átvezető főutak tehergépkocsi-forgalmát csökkenti, az autópályákét növeli majd" - olvasható a Népszabadság mai számában.