Orsolya
9 °C
21 °C

A miniszterrel tárgyalna a VDSZSZ

2008.05.14. 13:45
Nem volt előrelépés a MÁV és a VDSZSZ között a mai tárgyalásokon, az álláspontok nem közeledtek. A szakszervezet eközben az új miniszterrel való találkozóra készül, ettől várva a patthelyzet feloldását.

Ma is eredménytelenül zárult az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok között a szakszervezeti sztrájkkövetelésről. A felek az egyeztetést május 22-én folytatják. A VDSZSZ-nél az Indexnek elmondták, hogy szervezés alatt van egy találkozó a szakszervezet és Szabó Pál gazdasági és közlekedési miniszter között. Követeléseikből nem adtak le, vele is azokról szeretnének tárgyalni. E találkozó előtt már nem várható sztrájk.

A VDSzSz közleményben üdvözölte az új miniszter május 6-i bejelentését, miszerint a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2008. végéig megrendeli a vasúti személyszállítást azon a 12 alacsony forgalmú vasútvonalon, ahol a jelenlegi menetrend május 31-ig érvényes. A szakszervezetnél biztosak abban, hogy a sztrájkok hatással voltak a döntésére.

Ismeretes: a VDSzSz a mellékvonalak megőrzése mellett a társaságba vitt munkavállalók részére 10 százalékos alapbérarányos pótlék kifizetését, a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint kifizetését, valamint a pénzügyminiszter által korábban bejelentett 1,1 százalékos inflációnövekedés kompenzálását követeli.