Szilárda
-4 °C
3 °C

Leszólt Kóka a MÁV-vezéreknek

2006.09.15. 11:08
A MÁV vezetőinek legyen nyilvános e-mail címük, az jelenjen meg a vasúttársaság honlapján, és kérésre adják ki az ügyfélszolgálatok is. Erre utasította Kóka János a MÁV vezérkarát, miután a minisztériumhoz fordult egy utazó, akinek elektronikus leveleire az ügyfélszolgálat nem adott érdemi választ, és a vezérigazgató elektronikus elérhetőségét sem közölte. Az e-mail cím a miniszteri utasítás nyomán meg is jelent a MÁV honlapján. Jól elrejtve.

Két, általa közérdekűnek gondolt felvetésére sem kapott érdemi választ olvasónk a MÁV ügyfélszolgálatán, aki ezt követően a vasúttársaság vezérigazgatójának elektronikus levélcímét is hiába kérte, nem adták ki neki. Olvasónk állítja, hiába érvelt azzal, hogy a Miniszterelnöki Hivatal honlapján még a kormányfő e-mail címét is publikussá tették. Ahogyan fogalmaz: "Mindez nem igazán érdekelte őket." Ezért a közlekedési miniszternek írt, hátha a kézi vezérlés még hatásos módszer a vasútnál.

A miniszter utasít

Valóban érkezett ilyen megkeresés a miniszterhez - erősítette meg a minisztérium szóvivője. Ábrahám Gergely tájékoztatása szerint az állampolgári levélben arról tájékoztatták Kóka Jánost, hogy két közérdekű ügyben elektronikus levélben fordult a levélíró a MÁV ügyfélszolgálati irodájához, ahonnan "semmitmondó, mellébeszélő választ" kapott, majd elutasították a vezérigazgató email-címére irányuló kérését is.

A szóvivő tájékoztatása szerint a miniszter az elmúlt napokban szóbeli utasítást adott Gaál Gyula elnök-vezérigazgatónak, hogy legyen a MÁV vezetőinek nyilvános elektronikus elérhetőségük, amelyre elküldhetők a társaságról megfogalmazott kérdések, vélemények. A vasúti vezérkarnak a napokban továbbított miniszteri utasítást szerint ezt az elérhetőséget fel kell tüntetni a MÁV honlapján, valamint kérésre azt az ügyfélszolgálatnak is közölnie kell.

Böngészni hosszasan

A vasúttársaság honlapján csütörtökön már fel is tüntették a vezérigazgatóság e-mail címét és telefonszámát, ám arra csak hosszas böngészés után sikerült rábukkannunk. A honlap nyitóoldalán hiába kattintottunk az alsó menüsorban lévő Elérhetőségekre, ott csak ügyfélszolgálati, pályaudvari és MÁV-direktes telefonszámokat találtunk. A Magunkról pontot kiválasztva sem jártunk sikerrel.

Végül a MÁV sajtóosztálya sietett segítségünkre. A vasút honlapjának nyitóoldaláról ugyanis nem az Elérhetőségek, de még csak nem is a Magunkról, hanem az Aktuális információk között található meg az adat. Ha ide kattintunk, a baloldali menüben feltűnik az Elérhetőségek sor, és oda kattintva már fel is lelhető az e-mail cím. De sikerrel járhat az is, aki a honlapon lévő keresőbe beírja az igazgatóság kifejezést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!