Erik, Alexandra
EUR 383,83 Ft
USD 366,84 Ft
9 °C
23 °C

Százmilliós jutalomosztás az MFB-nél

2002.04.10. 12:07
Rendkívüli "állománygyűlésen" mintegy százmillió forintos jutalmat osztottak ki a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) dolgozóinak tegnap - közölte a Magyar Hírlap. Az újság értesülései szerint ezen felül nyolc vezetőt neveztek ki magasabb beosztásba. A bank nem kívánta kommentálni a hírt.
Az MFB évi rendszerességgel jutalmazza dolgozóit - idén csaknem 200 munkatársat - írja a Magyar Hírlap. Az 1998-as kormányváltás előtt a pénzt a bank éves közgyűlése után - általában május végén osztották ki, amikor átlagosan egy hónapos bért kaptak a dolgozók.

Azóta évente kétszer, tavasszal és ősszel jutnak rendkívüli jutalomhoz. Mivel az MFB egyszemélyes részvénytársaság, s az új szabályozás szerint felügyelete a kancelláriaminiszterhez tartozik, a közgyűlés, azaz a tulajdonosi értekezlet összehívása és megtartása viszonylag formális.

Százmillióval a terv fölött

Az MFB tavaly 1,8 milliárd forintos adózás előtti nyereséget ért el - ez éppen százmillióval haladja meg a tervezettet. Az MFB 2000-ben csaknem négymilliárdos, 1999-ben 2,2 milliárd forintos nyereséggel zárt.

A kormányzati intézkedéseknek köszönhetően a bank hitelállománya egy év alatt 274 százalékkal nőtt és elérte a 174 milliárd forintot. A jelentős bővülés többek közt az autópálya-építkezéseknek, az infrastrukturális fejlesztési programoknak, a diákhitelezésnek, valamint a Malévnak és a Dunaferrnek nyújtott kölcsönöknek köszönhető.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek