Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Feldarabolják a Defendet

2002.07.19. 17:18
A Defend Kft.-t, valamint a Konzumbank Rt.-ben meglévő állami tulajdonrészt pályázaton értékesítik, a Bábolna Rt. pedig az ÁPV Rt.-hez kerül - döntött a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) portfóliótisztítása keretében pénteki ülésén a kormány.
Gál J. Zoltán a kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten elmondta, hogy a Bábolna Rt. a privatizáció felgyorsítása érdekében visszakerül az ÁPV Rt.-hez. A társaságnak az MFB 2,5 milliárd forint kölcsönt nyújt a pénzügyi helyzete erősítése érdekében. Ehhez a fejlesztési bank állami garanciát is kap. Az MFB további 2 milliárd forintos likviditási kölcsönt nyújt a Bábolnának.

Feldarabolják a Defendet

A kormány döntött: pályázaton értékesítik a Defend Kft.-t. A kormányszóvivő ennek kapcsán hangsúlyozta, mivel a társaság tevékenységi körei jól elkülöníthetők, lehetőség van az egyes üzletágak külön-külön történő értékesítésére. Hozzátette, hogy az MFB és a Magyar Posta Rt. tulajdonosi érdekeinek védelmében tárgyalást kezdenek az állami tulajdon 100 százalékra történő emeléséről.

Ugyancsak nyilvános pályázaton értékesítik a Konzumbank Rt.-ben a Magyar Fejlesztési Banknak meglévő közvetlen és közvetett, összesen 99,6 százalékos tulajdonrészét is. A kormány döntése szerint a Konzumbank Rt. által használt székházat is értékesítik - tette hozzá a kormányszóvivő.