Zelma, Rajmund
-4 °C
-1 °C

Feldarabolják a Defendet

2002.07.19. 17:18
A Defend Kft.-t, valamint a Konzumbank Rt.-ben meglévő állami tulajdonrészt pályázaton értékesítik, a Bábolna Rt. pedig az ÁPV Rt.-hez kerül - döntött a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) portfóliótisztítása keretében pénteki ülésén a kormány.
Gál J. Zoltán a kormányszóvivői tájékoztatón, Budapesten elmondta, hogy a Bábolna Rt. a privatizáció felgyorsítása érdekében visszakerül az ÁPV Rt.-hez. A társaságnak az MFB 2,5 milliárd forint kölcsönt nyújt a pénzügyi helyzete erősítése érdekében. Ehhez a fejlesztési bank állami garanciát is kap. Az MFB további 2 milliárd forintos likviditási kölcsönt nyújt a Bábolnának.

Feldarabolják a Defendet

A kormány döntött: pályázaton értékesítik a Defend Kft.-t. A kormányszóvivő ennek kapcsán hangsúlyozta, mivel a társaság tevékenységi körei jól elkülöníthetők, lehetőség van az egyes üzletágak külön-külön történő értékesítésére. Hozzátette, hogy az MFB és a Magyar Posta Rt. tulajdonosi érdekeinek védelmében tárgyalást kezdenek az állami tulajdon 100 százalékra történő emeléséről.

Ugyancsak nyilvános pályázaton értékesítik a Konzumbank Rt.-ben a Magyar Fejlesztési Banknak meglévő közvetlen és közvetett, összesen 99,6 százalékos tulajdonrészét is. A kormány döntése szerint a Konzumbank Rt. által használt székházat is értékesítik - tette hozzá a kormányszóvivő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!