Géza
-11 °C
-4 °C

A Molnál tankolnak a kormányhivatalok

2003.01.16. 10:43
Három éven keresztül évi mintegy 50 millió liter, megközelítőleg 30 milliárd forint értékű üzemanyagot adhat el a Mol Rt. a központi költségvetési szervek számára.
"A közbeszerzési eljárás során egyedüli pályázóként elnyert üzlet nagyon fontos a Molnak" - mondta el a NAPI Gazdaság kérdésére Horváth Ferenc kereskedelmi igazgató. "Az eddig is a Mol által nyert háromévenkénti pályázat újbóli megnyerése azt jelzi, hogy a kormányzati szervek elégedettek a Mol szolgáltatásával" - közölte.

Nem sok az összforgalomhoz képest

A pályázat megnyerése nem újdonság, hiszen az előző két hároméves időszakban - különböző kormányok alatt - is a Mol láthatta el a költségvetési szerveket üzemanyaggal. A siker mégsem tűnik jelentéktelennek. Az évi 50 millió liter üzemanyag-értékesítés ugyan nem sok az évi 3 milliárd literes összértékesítéshez képest, de a Mol-kutaknál eladott üzemanyag ennek csupán mintegy 40 százaléka.

Sok ezer kártyás ügyfél

A Mol saját kútjainak összesített forgalmát kifejezetten nagy tétellel növeli a 2003. január 1-jétől 2005. december 31-ig szóló keretszerződés. Arról nem is beszélve, hogy az olajtársaság kártyás üzemanyag-értékesítésében szintén szépen mutat a több tízezer kártyát és több száz intézményt jelentő ügyfél.