Sára, Márió
2 °C
6 °C

December 12-ig fizetik vissza a Mol-papírokba fektetett pénzt

2003.12.10. 09:31
Jelentős túlkereslet volt mind a lakossági, mind az intézményi befektetők körében. A papírokat újra piacra dobják, amint az árszint a reális értékhez közelít.
A lakossági igénylők a Mol-jegyzésre befizetett pénzüket december 12-ig kapják vissza - közölte kedden este az MTI-vel az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.

A vagyonkezelő azt is leszögezte: "a tranzakció során jelentős túlkereslet volt mind a lakossági, mind az intézményi befektetők körében, és rendkívül pozitív visszajelzések érkeztek a MOL Rt. eddigi eredményeire és perspektíváira vonatkozóan". Mindebből feltételezhető, hogy a reális árfolyam magasabb a pillanatnyi piaci helyzetben kialakult jellemző árszínvonalnál.

A vagyonkezelő közölte, hogy a Mollal együtt bíznak abban, hogy az árszint a kedvezőtlen körülmények változását követően valós értékre áll be. A döntés során az ÁPV Rt. az állami vagyon védelmét, míg a Mol Rt. részvényesei érdekeit tartotta elsősorban szem előtt.

A vagyonkezelő elhalasztotta a Mol részvények értékesítését, összhangban a Mol Rt-vel egy későbbi, meg nem határozott időpontra. Az ÁPV Rt. szerint a pillanatnyi piaci körülmények között érvényesülő tőzsdei árfolyam nem tükrözi a vállalat valós értékét, így az eladók árral kapcsolatos elképzelései nem valósultak meg teljes mértékben.