Emőke
-4 °C
9 °C

Kiszáll az állam a Molból

2006.10.05. 16:57
Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága a mai napon döntést hozott a még állami tulajdonban lévő, a társaság alaptőkéjének 1,73 százalékát kitevő Mol-törzsrészvények nyilvános értékesítésének keretfeltételeiről.

A privatizációs szervezet igazgatósági döntésének értelmében az ÁPV Zrt. a tulajdonában lévő Mol-részvénycsomagot teljes egészében belföldi értékesítésre ajánlja fel, a belföldi magánszemélyek részére történő allokációs elsőbbség biztosítása mellett.

A lakossági igények kielégítését követően a megmaradt részvények tőzsdei aukció keretében kerülhetnek értékesítésre. A részvényértékesítés során, a jelenlegi tervek szerint újra lehetőség nyílik kárpótlási jegyek felhasználására és egyéb kedvezmény igénybe vételére is.

Az ÁPV Zrt. korábbi határozatának értelmében a tranzakció vezető szervezője a HVB Bank Zrt, amely a privatizációs szervezet jelen döntésével felhatalmazást kapott a részvényértékesítési struktúra részleteinek kidolgozására.

Az ÁPV Zrt. tervei szerint a tranzakció még ebben az évben megvalósul, amelynek részleteiről a privatizációs szervezet az irányadó szabályozási környezetet figyelembe véve megfelelő időben tájékoztatja a befektetőket és a közvéleményt.