Árpád
-2 °C
3 °C

Most már tényleg drágít a Mol

2007.02.05. 13:25
Egy elmaradt csökkentés és egy elmaradt emelés után most már tényleg drágít a Mol: szerdától a benzin és a gázolaj is 5 forinttal kerül többe. A 95-ös átlagára így 250 forint fölé emelkedik, az árak a 235-260 forintos sávban szóródnak.

Emeli bruttó 5 forinttal a benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdától a Mol. Az olajtársaság legutóbb január közepén csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

A mostani emeléssel a gázolaj átlagára 250 forint körül alakul, a benziné 250 forint fölött lesz. Internetes adatok szerint a legolcsóbb kutakon most 229,9 forintért, a legdrágábbakon 254,9 forintért lehet tankolni. Az új benzinárak így várhatóan a 235-260 forintos sávban szóródnak majd.

A gázolaj literje most 228,9 és 249,9 forint közötti összegért vehető, így az áremelés után várhatóan a 233-255 forint közötti árakon tankolhatnak a dízelesek.

Az üzemanyagok áremelésének hátterében a OPEC termeléscsökkentése és az Amerikában hidegre fordult időjárás áll. Jelenleg a gázolaj és a benzin is 6 százalék körüli áremelkedést mutat az egy héttel ezelőtti értékekhez képest dollárban, amelyet a forint kismértékű erősödése 5 százalékra redukált.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?