Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ausztriában terjeszkedik a MOL

2004.07.27. 11:25
Ausztria legnagyobb, családi kézben levő olajcégének többségi tulajdonosa lett a MOL Rt., a cég ezzel mind az osztrák nagykereskedelmi, mind pedig a végfelhasználói piacon javította pozícióit.
A MOL Csoport, Közép-Európa vezető olaj- és gázipari társasága 2004. július 26-án megállapodást kötött a Roth Heizöle GmbH többségi tulajdonának megvételére a Roth és Rossi Alapítványoktól és egyben opciót kötött a fennmaradó tulajdonhányad megvásárlására. A tranzakció lezárásához versenyhivatali jóváhagyás szükséges - a társaság minderről a Budapesti Értéktőzsde honlapján tájékoztatta részvényeseit.

Családi vállakozás

A Roth Heizöle GmbH a legnagyobb családi tulajdonú és családi irányítás alatt működő vállalkozás az osztrák ásványolaj szektorban, Graz és Linz régiójában. A MOL Csoport akvizícióját követően Rudolf Roth, tiszteletbeli konzul és Jürgen Roth továbbra is részt vesznek a társaság vezetésében.

Húsz benzinkút

A Roth Heizöle GmbH jelenleg 400.000 tonna kőolajterméket forgalmaz, és 20 töltőállomás mellett 52 automata dízel kútoszloppal rendelkezik, melyek a jövőben is Roth márkanév alatt működnek. A Roth Heizöle GmbH tulajdonában van 3 jelentős depo (Linz, Graz és Trofaiach) és rendelkezik a kőolajtermékek szállításához szükséges logisztikai eszközökkel. A MOL hosszú ideje fő szállítója a Roth Heizöle társaságnak és törekszik egyúttal az osztrák nagykereskedelmi piacon betöltött jelentős pozíciójának stabilizálására is. A Roth Heizöle felvásárlása tovább erősíti a MOL pozícióját a végfelhasználói piacon is - emeli ki a társaság közleménye.

A Roth Heizöle piaci pozíciói és eszközei jól kiegészítik a MOL Korneuburg-i tárolóját. Az akvizíció révén a MOL jelenléte megerősödik Ausztria három fő régiójában. A Roth Heizöle és a MOL Csoport közösen azonosította a kőolajtermékek (dízel, fűtő- és gázolaj) eladásának növelésére, valamint az együttműködés által a meglévő üzleti tevékenység fokozására vonatkozó lehetőségeket.