Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Ausztriában terjeszkedik a MOL

2004.07.27. 11:25
Ausztria legnagyobb, családi kézben levő olajcégének többségi tulajdonosa lett a MOL Rt., a cég ezzel mind az osztrák nagykereskedelmi, mind pedig a végfelhasználói piacon javította pozícióit.
A MOL Csoport, Közép-Európa vezető olaj- és gázipari társasága 2004. július 26-án megállapodást kötött a Roth Heizöle GmbH többségi tulajdonának megvételére a Roth és Rossi Alapítványoktól és egyben opciót kötött a fennmaradó tulajdonhányad megvásárlására. A tranzakció lezárásához versenyhivatali jóváhagyás szükséges - a társaság minderről a Budapesti Értéktőzsde honlapján tájékoztatta részvényeseit.

Családi vállakozás

A Roth Heizöle GmbH a legnagyobb családi tulajdonú és családi irányítás alatt működő vállalkozás az osztrák ásványolaj szektorban, Graz és Linz régiójában. A MOL Csoport akvizícióját követően Rudolf Roth, tiszteletbeli konzul és Jürgen Roth továbbra is részt vesznek a társaság vezetésében.

Húsz benzinkút

A Roth Heizöle GmbH jelenleg 400.000 tonna kőolajterméket forgalmaz, és 20 töltőállomás mellett 52 automata dízel kútoszloppal rendelkezik, melyek a jövőben is Roth márkanév alatt működnek. A Roth Heizöle GmbH tulajdonában van 3 jelentős depo (Linz, Graz és Trofaiach) és rendelkezik a kőolajtermékek szállításához szükséges logisztikai eszközökkel. A MOL hosszú ideje fő szállítója a Roth Heizöle társaságnak és törekszik egyúttal az osztrák nagykereskedelmi piacon betöltött jelentős pozíciójának stabilizálására is. A Roth Heizöle felvásárlása tovább erősíti a MOL pozícióját a végfelhasználói piacon is - emeli ki a társaság közleménye.

A Roth Heizöle piaci pozíciói és eszközei jól kiegészítik a MOL Korneuburg-i tárolóját. Az akvizíció révén a MOL jelenléte megerősödik Ausztria három fő régiójában. A Roth Heizöle és a MOL Csoport közösen azonosította a kőolajtermékek (dízel, fűtő- és gázolaj) eladásának növelésére, valamint az együttműködés által a meglévő üzleti tevékenység fokozására vonatkozó lehetőségeket.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!