Dezső
15 °C
28 °C

Még az idén kiszáll az állam a Molból

2006.11.15. 11:15
Még ebben az évben értékesíti a Molban megmaradt tulajdonrészét az állam. A csomagot belföldön értékesítik, elsősorban magánszemélyeknek. A tranzakciónál kárpótlási jegyeket is fel lehet használni.

Az ÁPV Zrt. tulajdonában lévő Mol-részvénycsomagot még az idén eladják - tette közzé a Pénzügyminisztérium a BÉT honlapján. Teljes egészében belföldi értékesítésre ajánlják fel a részvénycsomagot, a tranzakció során a magánszemélyek elsőbbséget élveznek. A lakossági igények kielégítése után a megmaradt részvényeket tőzsdei aukció keretében értékesítik.

Az ÁPV Zrt. igazgatósága október 5-én hozott döntést a még állami tulajdonban lévő, a társaság alaptőkéjének 1,73 százalékát kitevő Mol-törzsrészvények nyilvános értékesítéséről.

A részvényértékesítés alatt a jelenlegi tervek szerint újra lehetőség nyílik kárpótlási jegyek felhasználására, és egyéb kedvezmény igénybe vételére is. Az ÁPV Zrt. korábbi határozatának értelmében a tranzakció vezető szervezője a HVB Bank Zrt., amely a privatizációs szervezet jelen döntésével felhatalmazást kapott a részvényértékesítési struktúra részleteinek kidolgozására. Az ÁPV Zrt. tervei szerint a tranzakció még ebben az évben megvalósul.