Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Napokon belül bővülhet a Monetáris Tanács

2004.12.15. 14:19
Idén már nem valószínű, hogy új tagokkal bővül ki a jegybank monetáris tanácsa - jelentette be Draskovics Tibor pénzügyminiszter. A végső döntést azonban a miniszterelnök hozza meg.
Gyurcsány Ferenc akár már a jövő héten is jelölhet legfeljebb négy tagot, miután az Országgyűlés tegnap ismét elfogadta az államfő által a képviselőknek átgondolásra visszaküldött jegybanktörvény-módosítást. Draskovics szerint felkészültebb és kevésbé egyoldalú testület jöhet létre a változtatások nyomán, amely a maguk "komplexitásában vizsgálhatja" a gazdasági folyamatokat.

Szakmai és személyes integritásukat tekintve megkérdőjelezhetetlen szakembereket jelöl majd a miniszterelnök - vélte Draskovics. Idén már nem valószínű, hogy új tagokkal bővül ki a jegybank monetáris tanácsa - jelentette be a pénzügyminiszter.

Az újra beterjesztett jegybanktörvény-módosítás semmilyen változást nem jelent a köztársasági elnök által kifogásolt kérdésekben - kommentálta az új javaslatot Varga Mihály fideszes képviselő. Varga szerint az MT összetételének megváltoztatása csak gyengébb forinthoz és leértékelődő vállalati eszközökhöz vezet. A törvényszövegben egy lényegesnek tekinthető változás ugyanakkor mégis volt: a jövőben a jegybanki rendeleteket nem kell előzetesen egyeztetni az igazságügy-miniszterrel.