Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Ultimátumot kapott Csillag az M5-ös miatt

2003.12.20. 09:14
Záros határidőn belül dűlőre kell jutni az M5-ös sztráda matricásításával, különben következményei lesznek az ügynek - fenyegetett a Magyar Hírlap szerint Medgyessy Péter miniszterelnök.
Záros határidőn belül dűlőre kell jutni az M5-ös sztráda matricásításával, és továbbépítésével kapcsolatban, ellenkező esetben következményei lesznek az eredménytelenségnek - ezt Medgyessy Péter miniszterelnök jelezte a szerdai kormányülésen.

Ingerültség

Ultimátumként értékelhető, hogy Medgyessy Péter kormányfő gyorsabb és eredményre vezető tárgyalásokra utasította Csillag István gazdasági és közlekedési minisztert az M5-ös sorsának rendezése érdekében. Erről Kovács László beszélt a Budapest Rádióban. A külügyminiszter elmondta: a szerdai kormányülésen Medgyessy Péter tőle szokatlan ingerültséggel követelt minél hamarabbi eredményt az M5-ös sztráda ügyében.

A kormányfő arra szólította fel Csillag Istvánt: határidők megjelölésével érje el, hogy az M5-ös sztráda végre bekerüljön a matricás körbe, illetve hogy döntés szülessen az autópálya továbbépítéséről - írja a Magyar Hírlap.

Ellenkező esetben következményei lesznek az ügynek, ami azt is jelentheti, hogy az eredménytelenség vagy a késlekedés akár Csillag István miniszteri székébe is kerülhet. A napilap megkeresésére Csillag István nem kívánt reagálni.