Árpád
-2 °C
3 °C

Amerikai kézben a Westend és a Campona mozija

2002.03.04. 09:41
A Napi Gazdaság információi szerint az amerikai United Cinemas International vásárolta meg a Ster Century Europe magyar, cseh és szlovák mozihálózatát. A vételár elérheti a 25 millió dollárt is.
Az üzleti napilap értesülései szerint dél-afrikai tulajdonban lévő Ster Century Europe magyar, szlovák és cseh érdekeltségeit a Universal Studios és a Paramount Pictures 50-50 százalékos tulajdonában lévő United Cinemas International vásárolta meg.

A Napi Gazdaság meg nem erősített értesülései szerint a vételár a korábban közölt 18,5 millió dollár helyett elérheti a 25 millió dollárt.

Új cég intézi

A Ster Century két mozit üzemeltet Magyarországon a budapesti Westend és a Campona bevásárolóközpontokban.

Az amszterdami bejegyzésű UCI Central Europe új társaságot hozott létre Magyarországon UCICE Magyarország Szórakoztató Kft. néven. A 3 millió forint jegyzett tőkéjű céget a közelmúltban jegyezte be a cégbíróság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?