Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Egyre válogatósabbak a vásárlók

2007.09.19. 10:42
A szakértők szerint ma már nem elég, ha jó helyen kínálnak jó minőségű lakást a potenciális lakásvásárlóknak. Sokaknak inkább komplex életérzést lehet eladni. Az ilyen típusú igények kielégítésére főként a többfunkciós projektek alkalmasak, állítják a szakértők.

A budapesti lakásvásárlók között megjelent az a réteg, amelynek nem elég, ha jó minőségű lakást kínálnak neki jó helyen. A vásárlók egyre igényesebbek, többen vágynak különlegességre a ingatlanpiacon is. Összességében a multifunkcionális ingatlanfejlesztések lehetnek a legsikeresebbek – állítja Gerő András, a Gestor csoport vezetője. Az olyan lakóprojektek, amelyek más jellegű ingatlanpiaci fejlesztéseket is magukban hordoznak, az átlagnál könnyebben eladhatóak lesznek a jövőben. A cég ezért is határozta el, hogy legújabb, hatmilliárd forintos ingatlanfejlesztésen belül loftirodákat, lakásokat és háromcsillagos szállodát is kialakítanak.

Gerő szerint a belső-ferencvárosi városrehabilitáció újabb jelentős állomása lesz a mintegy 25 ezer négyzetméteres, többfunkciós gyárépület-együttes, amelyet a Klinikák metróállomás közelében alakítanák át többfunkciós komplexummá. Az új mini városnegyedben a lakások és a szálloda mellett a földszinti passzázs kávézókkal, üzletekkel, éttermekkel lesz teli, amely belső parkkal köti össze az Üllői utat és a szomszédos telken épülő új orvosi egyetemet.

A multifunkciós projektre példa a Budapest Gate is, amely nemcsak lakásokat és ötcsillagos szállodát, de horgásztavat és golfpályát is magában foglal. A közel 75 milliárd forintos projekt a jelenleg futó legnagyobb méretű vegyes rendeltetésű ingatlanfejlesztés Magyarországon. Területén a legnagyobb hazai 18 lyukú golfpálya mellett családi, iker- és társasházak, villák is lesznek, építenek egy luxushotelt és egy 1250 fő befogadására alkalmas konferencia-központot is. A wellnesságazatot egy gyógyfürdő és szépségközpont, valamint egy teniszpálya képviseli, lovaglási lehetőséggel – mondta Erdei Bálint, a cég értékesítési és marketingért felelős vezetője.

A város a városban koncepcióját valósítja meg a Prestige Towers is, amely tízmilliárd forint beruházással készült el. Ide néhány hete költözhettek be az első lakók. Itt a lakások luxuskivitele mellett a leendő lakóknak olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek akár arra is késztethetik őket, hogy el se hagyják a környéket. Van kávézó, étterem, több típusú szauna, kültéri medence és saját jachtkikötő is.

A budai oldal nagy nyertese a tízmilliárd forint beruházással épülő Sasad Resort lehet, amely egészen új lakóparktípust próbál Magyarországon meghonosítani – nyilatkozta Dömötör Mónika, a lakópark értékesítési igazgatója. A resort kifejezés csak most kezd elterjedni Európában. A resort típusú lakással együtt a vásárló wellness-fitnesz lehetőséghez is jut. A lakóparkokhoz általában nagy zöldterület, friss levegő és esetenként sportolási (tenisz, kosárlabda) lehetőség is társul.