Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A hitelezők megmentik a Murányi-boltokat

2002.05.03. 10:41
Felszámolási eljárás indult a háztartási gépeket és elektronikai termékeket forgalmazó Murányi Kereskedőház-csoport öt tagja ellen - írja a Napi Gazdaság.
A Napi gazdaság információi szerint felszámolási eljárás indult a háztartási gépeket és elektronikai termékeket forgalmazó Murányi Kereskedőház-csoport öt tagja ellen. Az öt cég valamivel több mint 2 milliárd forint adósságot halmozott fel.

A Murányi Kereskedőház BP Kft. És a Murányi Kereskedőház Plaza Kft. elleni felszámolási eljárást már közzé is tették.

Egyeztettek a hitelezők a tulajdonossal és a felszámolóval

A Napi információi szerint a vállalatok, illetve az egész csoport jövőjéről egyeztettek a nagy háztartási és elektronikai márkák nagykereskedői cégeinek (a fő hitelezők) vezetői, valamint Murányi János, a csoport tulajdonosa, továbbá az öt kft felszámolója, az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Rt. Képviselője.

Reorganizáció, franchise rendszerben működnek tovább

Mind a beszállítók, mind a felszámoló azt szeretnék, ha a több mint 10 vállalatból álló, jelenleg 19 üzletet működtető Murányi-csoport talpon maradna.

Dózsa György felszámolóbiztos a gazdasági lapnak elmondta, a hitelezők beleegyeztek a további működésbe, így megkezdődhet a reorganizáció, ami várhatóan nem jár további áruházak bezárásával.

A tervek szerint az üzletek franchise rendszerben működhetnek tovább.