Ilona
17 °C
32 °C

A hitelezők megmentik a Murányi-boltokat

2002.05.03. 10:41
Felszámolási eljárás indult a háztartási gépeket és elektronikai termékeket forgalmazó Murányi Kereskedőház-csoport öt tagja ellen - írja a Napi Gazdaság.
A Napi gazdaság információi szerint felszámolási eljárás indult a háztartási gépeket és elektronikai termékeket forgalmazó Murányi Kereskedőház-csoport öt tagja ellen. Az öt cég valamivel több mint 2 milliárd forint adósságot halmozott fel.

A Murányi Kereskedőház BP Kft. És a Murányi Kereskedőház Plaza Kft. elleni felszámolási eljárást már közzé is tették.

Egyeztettek a hitelezők a tulajdonossal és a felszámolóval

A Napi információi szerint a vállalatok, illetve az egész csoport jövőjéről egyeztettek a nagy háztartási és elektronikai márkák nagykereskedői cégeinek (a fő hitelezők) vezetői, valamint Murányi János, a csoport tulajdonosa, továbbá az öt kft felszámolója, az ÁFI Felszámoló és Vagyonkezelő Rt. Képviselője.

Reorganizáció, franchise rendszerben működnek tovább

Mind a beszállítók, mind a felszámoló azt szeretnék, ha a több mint 10 vállalatból álló, jelenleg 19 üzletet működtető Murányi-csoport talpon maradna.

Dózsa György felszámolóbiztos a gazdasági lapnak elmondta, a hitelezők beleegyeztek a további működésbe, így megkezdődhet a reorganizáció, ami várhatóan nem jár további áruházak bezárásával.

A tervek szerint az üzletek franchise rendszerben működhetnek tovább.