Összeomlott a napilapok terjesztési rendszere

2007.01.03. 09:55
A Magyar Posta helyett a Médialog Zrt. terjeszti január elsejétől az országos napilapokat, a rendszer azonban még nem működik tökéletesen: sok településen egyáltalán nem, máshol pedig többórás késéssel vitték házhoz a napilapokat - írja a Magyar Hírlap. A kiadók presztízsveszteségtől tartanak.

Többórás késéssel érkeztek meg kedden a napilapok sok előfizetőhöz, és voltak települések, ahová egyáltalán nem jutottak el az újságok - írja a Magyar Hírlap. A Népszabaság is címlapján közli a felelős cég elnézéskérését. Az ok, hogy január elsejétől a Médialog Zrt. végzi az országos lapok terjesztését a Magyar Posta helyett. A rendszer azonban, úgy tűnik, nem működik tökéletesen.

A Fiege logisztikai cég és három lapkiadó, a Sanoma, a Ringier és a vele közös cégcsoportba tartozó Népszabadság tulajdonában lévő Médialog januárban indította lapterjesztő szolgáltatását. A lappiac 70 százalékát ez a cég terjeszti.

Folyamatosan csörögnek a telefonok, nagyon sok előfizető reklamált - számoltak be a napilapok kiadói. A Magyar Hírlap szerint a kisebb településekre szánt újságokat egyáltalán nem kapták meg a terjesztők, és Budapesten is két-három órát csúszott a kézbesítés. Itt olyan helyre is érkeztek újságok, ahol már lemondták az előfizetést.

A Médialog Zrt. elnézést kért a kézbesítési nehézségek miatt, s azt ígéri, a problémát rövid időn belül megoldja. A kiadók kárát a cég a meglévő szerződések alapján rendezi. A Médialog nem nyilatkozott arról, mi okozta a fennakadást.  • Tippek
  • Bankszámla